Godt vaksinerte steinkjerbygg

Tomme vaksinebeholdninger ved flere av legesentrene i Steinkjer vitner om fornuftige steinkjerbygg.

  Foto: Harald Sæterøy

New Articles

Vi er midt i influensasesongen, og smitter hverandre som aldri før, men steinkjerbygg vet likevel å holde seg friske. Tross større kvantum av influensavaksiner på legekontorene i Steinkjer, gikk de fleste nemlig tom for flere uker siden.

– Det at flere ønsker å ta vaksinen er jo veldig positivt, og når vi faktisk går tom lenge før først antatt, er det en utvikling i riktig retning. Det gjelder å ta smitteforebyggende tiltak, sier fastlege ved Høvdinggården legesenter, Bjørn Ole Bache.

Både legekontorene på Høvdinggården og på Sjøsia, gikk tom for vaksiner mye tiligere enn antatt. Det stopper likevel ikke steinkjerbygg som vil være på den sikre siden. Vaksinene kan nemlig også utskrives som resept og hentes på apoteket før innsettelse.

Årets influensaepidemi ligger på middels nivå og beskrives av fastlegene som hardere og mer langvarig enn tidligere.

– Sammenlignet med tidligere år er influensaepidemien litt tøffere. Nettopp derfor er det et godt tegn at steinkjerbygg tar smitteforebyggende tiltak ved blant annet å ta vaksine, forklarer fastlege ved Sjøsia Legekontor, Sjur Agdestein.

I følge kommunelegen i Steinkjer, Sunniva J. N. Rognerud, har vi sluppet relativt billig unna i midt-Norge.

– Det er tydelig at vi har hatt lavere influensaaktivitet i Midt-Norge enn på for eksempel Sør- og Østlandet, som har hatt en tøffere sesong, sier hun.

I tillegg mener Rognerud det er grunn til å tro på friskere tider framover.

– Statistikk viser at vi var på sesongens influensatopp i forrige uke. Derfor er det grunn til å tenke at det blir mindre smitte og sykdom framover, avslutter hun.