40-årsjubileum for SFKs gamle helter

Fredag var det duket for nok en opprykksfeiring for SFK-laget – 40 år etter feiringen av det historiske opprykket til hovedserien i fotball.

LAGPOSERING: Nostalgi var i luften i det fotballveteranene feiret 40-årsjubileet i godt lag. Foran f.v. Svein Roar Lindseth, Frode Aarvik, Einar Aasen, Tor Erik Jensen, Finn Roy Vådahl og Bjørn Hoseth. Midtre rekke f.v. Kjell Fiske, Tor Brevik, Geir Jenshus, Gunnar Johansen og Kristian Midthjell. Bak f.v. Dag Roar Austmo, Terje Singsaas, Svein Bragstad, Per Hjalmar Rendum, Asle Hoseth og Håkon Ola Lie.  Foto: isa Fagerholt

New Articles

16. oktober 1977 ble nemlig Odd knust 5-1 på hjemmebane i Skien. Dermed nådde SFK-laget eliteserien. En bemerkelsesverdig bragd ingen lag i Nord-Trøndelag har klart å gjenta.


For mange av veteranene var fredagens opprykksfeiring første møte med de tidligere lagspillerne på nesten 40 år.


– Selv om noen av oss har hatt kontakt gjennom veteranlauget kan det gå lang tid mellom gjensynene. Det er derfor kvelder som dette er viktig å markere i godt lag, sier Einar Aasen som sammen med de andre i festkomitéen har arrangert fredagens opprykksfeiring.


Under feiringen på Grand Hotell sto nostalgien sterkt, og fotballveteranene la ut om storsuksessen.


– Jeg tror det var årene med kondisjonstrening, samhold og et jevnt trøkk som førte oss til toppen, sier Aasen mens oppmann, Terje Singsaas, og formann, Håkon Ola Lie, nikker i enighet.


Suksessen var dog ikke konstant for SFK-laget. Ikke fra første stund i alle fall.


– De første tre kampene i 1977 tapte vi så det sang, men det var kanskje også det som drev oss mot seier, for etter dette vant vi alle bortsett fra én kamp, legger Aasen til.