Nord-Auto kjøper Innherred Bil

Nord-Auto AS har overtatt samtlige aksjer i Innherred Bil fra Trondheims-selskapet Cemato AS. Det betyr at Nord-Auto nå vil ha verksted, bilsalg og Avis bilutleie både i Steinkjer og Verdal

Andrees van der Linden og Øyvind Bjørgan er eiere av Nord-Auto. 

New Articles

 – Vi er veldig godt fornøyd med at vi har fått til denne avtalen, og vi gleder oss til å komme i gang med bilsalg i Verdal igjen, sier Øyvind Bjørgan og Andrees van der Linden, eierne av Nord-Auto, i en pressemelding.

Innherred Bil, som tidligere het Visborg Auto, heter Nord-Auto Verdal fra 6.november 2017. Selskapet hadde i fjor en omsetning på 63 Mkr og 17 ansatte.

Vekstbedrift

Nord-Auto ble startet høsten 2014 og har hatt en sterk utvikling i Steinkjer, hvor omsetningen er økt fra 80 Mkr i 2015 til 97 Mkr i 2017. Nord-Auto overtok driften fra tidligere Visborg Auto i Steinkjer, som i 2013 hadde 32 Mkr i omsetning.

- Vi har begge jobbet i bilbransjen i Verdal tidligere. Vi kjenner markedet godt og har trivdes godt med å betjene kunder i Levanger og Verdal, sier Bjørgan og van der Linden. Bjørgan har tidligere jobbet i Prøven Bil Verdal og Motor-Trade Verdal, mens van der Linden i flere år ledet Tønne karosseri og lakk.

Lokalt eierskap

De er opptatt av å ha et lokalt eierskap også i bilbransjen.

- Vi er lokale eiere og ser verdien av å ha et lokalt eierskap. Vi vet at det skjer mye på struktur i denne bransjen som i mange andre bransjer. Men vi har tro på vårt konsept, hvor lokalkunnskap og lokalt eierskap er viktig for at vi skal lykkes, sier Øyvind Bjørgan, som er daglig leder i selskapet.

- Vi kjenner bedriften og medarbeiderne vi overtar etter at vi har samarbeidet med Innherred Bil om salg av Opel, Isuzu og Suzuki. Det er medarbeidere som kjenner bilmerkene og markedet godt og vi har god tro på at vi skal lykkes med å få større markedsandeler for våre merker også i Levanger og Verdal. På samme måte som vi har lyktes med i Steinkjer-området, sier de to Nord-Auto-eierne.