Jubel på Guldbergaunet

Det ble ikke "1000 på Gaunet", men de 518 som møtte opp fikk se at et SFK i storslag slo seriemesteren 4-3.

Thomas Sivertsen ble dagens store SFK-helt med sine tre mål.  Foto: Tore Vikan

Stemning ved kampstart med bluss.   Foto: Tore Vikan

Her er SFK nære på å øke ledelsen, men Blinks keeper griper inn.  Foto: Tore Vikan

Odd Einar Fossum ble takket av med blomster, og takket selv publikum for støtten.  Foto: Tore Vikan

New Articles

Rammen rundt SFKs siste seriekamp for sesongen kunne knapt vært bedre: strålende høstsol, bra med publikum og røykbluss på tribunene.

Når i tillegg hjemmelaget vartet opp med en solid forestilling på banen, ble det mye å juble for på Guldbergaunet.

518 tilskuere

Målet om "1000 på Gaunet" ble ikke nådd, men 518 tilskuere fikk se det som etter hvert ble en svært underholdende fotballkamp.

Etter en fartsfylt åpning på første omgang, der begge lag spilte seg til et par brukbare sjanser, falt tempoet litt. Det bølget litt fram og tilbake, før Stjørdals-Blink fikk et lite overtak og tok ledelsen etter 35 minutter.

Straffemål

To minutter senere utliknet Thomas Sivertsen da SFK fikk straffespark etter at Sindre Sakshaug ble felt.

Blink svarte etter fem minutter, og gikk opp til 1-2 kort tid før pause. Like etterpå sørget Thomas Sivertsen for balanse i regnskapet, og lagene gikk til pause med 2-2.

SFK tok over

Etter pausen trykket Blink til fra start, uten å få uttelling. I stedet ble det Steinkjer som festet grepet om kampen, og rullet opp det ene gode angrepet etter det andre.

Etter 56 minutter fikk de belønning for strevet, da Thomas Sivertsen scoret sitt tredje mål for dagen og sendte gultrøyene i ledelsen.

SFK burde økt ledelsen i perioden som fulgte, men i stedet ble det Blink som utliknet til 3-3 kvarteret senere.

Sakshaug ble matchvinner

I en fartsfylt og svært underholdende andreomgang var det hjemmelaget som var best, selv om også Blink var farlig frampå.

I det 78. minutt satte Sindre Sakshaug inn 4-3, og ble med det matchvinner. Begge lagene hadde et par sjanser til, men det ebbet ut med 4-3 og hjemmeseier.

Publikum likte tydeligvis det de hadde sett, for de siste par minuttene var det taktfast klapping fra tribunene.

Med dagens seier ble SFK nummer tre i avdelingen, med 40 poeng, og er med det direktekvalifisert til cupens første runde neste sesong.

Slutt for flere

Dagens kamp var den siste for både trener Odd Einar Fossum og "veteranene" Kim Rune Holmvik og Rune Ertsås, som legger opp etter sesongen.

Sportslig leder i SFK, Eirik Tronstad, sier at de håper å kunne presentere den nye treneren i løpet av de kommende to ukene.


P.S: Verdal tapte 2-6 (!) på hjemmebane mot nedrykksklare Strindheim, og falt fra femteplass til åttendeplass på tabellen.