Gå til sidens hovedinnhold

Ikke batterifabrikk til Beitstad

Steinkjer-ordfører Anne Berit Lein har likevel tro på at en Energi Arena Steinkjer i Steinkjer kan bli realisert. Men det vil ikke skje sammen med Hydro, Equinor og Panasonic.

Energi Arena Steinkjer nådde ikke opp blant de 20 tomtealternativene som kom videre til semifinalen av de over 100 forslagene som ble lansert i hele landet.

- Vi får riste av oss skuffelsen og jobbe ufortrødent videre med andre prosjekter, sier Steinkjer-ordføreren i en pressemelding

Joint Battery Initiative har ikke gitt noen begrunnelse til de kommunene som nå får nei til å være med videre i konkurransen om en ny batterifabrikk.

- Vi vet at det skal skje flere etableringer i det grønne skiftet, og jeg mener fortsatt at vi har fått fram et bra prosjekt gjennom Energi Arena Steinkjer, sier prosjektleder Jacob Almlid, som tror at avstanden til de store markedene for batterier i Europa er en av de tingene som gjorde at Steinkjer-alternativet ikke er med videre i prosessen.

Han har fortsatt tro på at det skal være mulig med andre etableringer i vår kommune og region. Gjennom kommende rullering av kommuneplanens arealdel vil ulike forslag til tomter for nye næringsetableringer bli vurdert. Behovet for større attraktive industriarealer er sterkt økende, og er en viktig konkurransekraft i framtidige prosjekter. Kommunen er derfor interessert i innspill fra grunneiere og andre som har ideer til aktuelle tomter for større næringsetableringer.

Bodil Vekseth i Steinkjer Næringsselskap mener at hele prosjektet har vært viktig for kommunen fordi man har fått fram viktig kunnskap både om denne type etableringer og om de muligheter vi har i Steinkjer.

- Vi skulle så gjerne ha vært med videre i kampen om en batterifabrikk, men det er viktig at vi ikke gir opp håpet om å kunne realisere Energi Arena Steinkjer, selv om det ikke blir dette prosjektet, sier Bodil Vekseth.

Kommentarer til denne saken