Med den kjente amerikanske gospelmelodien «Just a closer walk with thee», som blant annet blir brukt under begravelser i det sørlige USA, markerte ungdommene i Steinkjer regionale ungdomskorps at det er slutt på øvelser på Dampsaga.

Ida Jioa Garnvik er sikker på dagens kulturskoleelver vil få det kjempebra i de nye lokalene i det nyoppussede samfunnshuset.

– Dessverre måtte jeg si takk for meg på kulturskolen da jeg begynte på musikklinje på videregående skole. Jeg har tilbragt mange timer i de gamle lokalene til kulturskolen på Dampsaga. Nå kommer de til øvingslokaler som er laget for akkurat det, og det er jeg sikker på blir bra, sier 19-åringen.

Et korpstilbud til ungdommen

Hun startet med kornett for mange år siden, men da kornetten gikk i gulvet, ble det trompet som gjaldt for musikanten i Steinkjer skolemusikkorps.

Steinkjer regionale ungdomskorps er et tilbud til ungdom fra ungdomsskolealder og oppover. Det er blant annet musikanter fra Steinkjer skolekorps, Egge skolekorps og Beitstad skolekorps. Også korpsungdom fra Inderøy og Levanger er med og øver sammen for å skape et miljø.

– Vi ønsker å gi dem et musikalsk tilbud ved siden av korpset de er med i til daglig, sier dirigent Svein Tore Werstad.

Han er også instruktør for treblåsere på kulturskolen. I denne kategorien er saksofon, klarinett og fløyte.

Vil ha med flere

Utenfor Dampsaga vugger det lille korpset av gårde med kurs oppover i byen. Neste låt er av det mer glade slaget – temaet fra Olsenbanden.

– Jeg skulle ønske at vi var flere, både her og i korpset mitt, Steinkjer skolekorps. Hovedgrunnen til at vi blir færre og færre er nok først og fremst på grunn av at våre foreldre heller ikke har noen korpsbakgrunn, og da blir det få som påvirker barna i dag, sier Ida.

Med et smil innrømmer Ida at heller ikke hennes mamma var ubetinget glad for at Ida ville begynne å spille i korps.

– En annen årsak er kanskje at for å bli en god musikant, krever det et par år med øvelser. Da er det mange aspiranter som faller fra. Og da får de jo heller ikke være med på moroa. Jeg har hatt det kjempeartig opp gjennom årene. Vi har reist mye i utlandet, og jeg har fått mange nye venner, smiler den glade trompetisten.

Fredag er siste dag for kulturskolen på dampsaga. Neste uke starter flyttingen til samfunnshuset for fullt.