Russlands angrep på Ukraina har rystet en hel verden, og mange ønsker å vise sin støtte.

Steinkjer kommune har derfor gått sammen støttegruppa Stay with Ukraine, de andre kommunene på Innherred, samt Stiklestad prosti om en større markering i ettermiddag.

Første del av markeringen skjer på torget kl. 16.30. Steinkjer kirke sine dører vil være åpne, og kl. 17.00 fortsetter markeringen i kirka.

– Vi vil si et tydelig nei til krigen i Ukraina, nei til krigshandlinger og nei til bombingen av uskyldige mennesker, skriver arrangørene i invitasjonen.

– Vi håper vi klarer å fylle torget. Jeg er så glad for at hele Innherred står sammen med gruppa som har startet dette, og som vi veldig gjerne vil være med og støtte opp, uttalte Steinkjer-ordfører Anne Berit Lein til Trønder-Avisa før helga.

Håper folk møte opp

Natalia Lillegaard i Stay with Ukraine forteller at de opprinnelig planla en demonstrasjon til støtte for Ukraina, men at det i stedet blir en utvidet støttemarkering da flere ville være med.

– Det er kjempebra at vi har blitt mange om dette. Nå håper jeg det kommer mye folk i ettermiddag, sier Lillegaard, som opprinnelig kommer fra Krim i Ukraina.

– Russlands aggressive politikk er farlig, ikke bare for Ukraina, men for resten av den demokratiske verden. Verdenshistorien viser at taushet og passivitet er farlig. Det er nettopp folkets passivitet og taushet som førte til at Europa ble under nazistenes åk. Det var folkets taushet som førte til at millioner ble drept i krig og gasskamre. Ikke vær taus, vis din solidaritet med det ukrainske folk , oppfordrer Lillegaard.