Steinkjer fotballklubb meldte mandag kveld at Marthe Solnes Persgård er ansatt som ny daglig leder i klubben.

– Her har vi gjort et skikkelig kupp, og ønsker Marthe velkommen på laget, sier en meget fornøyd styreleder Gisle Almlid Larsen mandag kveld.

– Marthe har bred erfaring både fra sport, politikk og kultur – og i tillegg vet hun hvordan en organisasjon skal drives. Styret i SFK er meget glad for at hun takket ja til jobben, fortsetter Almlid Larsen.

Dobbel jobb

Solnes Persgård gleder seg til å ta fatt på jobben, selv om det er litt usikkert hva som blir nøyaktig startdato for første arbeidsdag. Hun skal kombinere stillingen som daglig leder i SFK med jobben som sektorleder i Steinkjer kommune.

– Dette blir kjempespennende! Jeg gleder meg til å ta fatt på utfordringen. Steinkjer fotballklubb er en tradisjonsrik klubb som må ledes godt. Den oppgaven er jeg nå forberedt på å ta skikkelig tak i, sier hun i pressemeldingen.

Fleksibel stillingsprosent

Styreleder Almlid-Larsen sier at Solnes Persgård er ansatt i 30 prosent, men at den kan times inntil 50 prosent. Det skal gi stillingen fleksibilitet.

– Marthe skal jobbe 100 prosent i kommunen i tillegg til at hun nå har takket ja til stillingen som daglig leder. Det betyr i praksis at mye av gjøremålet til daglig leder vil skje på ettermiddag, kveldstid og helg.

Annerledesår

– Nå er vi først og fremst veldig glade for å ha fått på plass denne viktige rollen i klubben, også vil vi komme tilbake til når første jobbdag blir. 2020 har blitt et annerledesår og vi bruker på en måte litt ekstra tid på alt – men vi gleder oss virkelig til Marthe er i full gang, sier Almlid Larsen.

Det var Tove Dyrstad som var klubbens daglige leder fram til i sommer. Hun har bistått styret i overlappingen til en ny daglig leder er på plass.