Gå til sidens hovedinnhold

Her signeres kontrakten for fotballhallen

Steinkjerbygg KF har i dag skrevet kontrakt med Næringsbygg AS om å oppføre den nye fotballhallen på Guldbergaunet, opplyser det kommunale foretaket i en pressemelding.

Den nye fotballhallen skal bygges på Guldbergaunet vegg i vegg med friidrettshallen, og blir på omtrent 10 000 m2 inkludert lager og mellombygg. Oppdraget er en totalentreprise verdt nær 70 millioner kroner eksklusiv mva.

11-bane for toppfotball

Den topp moderne fotballhallen bygges som storhall med 11-bane godkjent for toppfotball, med en banestørrelse på 68 m x 105 m. Norges Fotballforbunds veileder for fotballhaller er lagt til grunn for planlegging av hallen.

Det ble gjennomført to anbudskonkurranser før man onsdag kunne inngå kontrakt. Den første konkurransen måtte avlyses da ingen av de kvalifiserte anbyderne leverte anbudspris innenfor prosjektets økonomiske ramme.

Av de kvalifiserte leverandørene i den siste anbudskonkurransen leverte Næringsbygg AS lavest pris, og ble dermed tildelt kontrakten i henhold til konkurransens tildelingskriterium.

- Et flott supplement

- Etter en lang anbudsprosess er vi i dag veldig glad for å kunne starte arbeidene med å bygge ny fotballhall. Fotballhallen blir et flott supplement til det eksisterende idrettsanlegget på Guldbergaunet, sier administrerende direktør i Steinkjerbygg KF, Bjørn Kalmar Aasland.

Næringsbygg AS har hovedkontor i Trondheim og bygger nå idrettshall for Snåsa kommune.

- Vi er veldig glad for å ha blitt tildelt dette oppdraget, og kommer til å flytte riggen vår direkte sørover fra Snåsa til Steinkjer, sier daglig leder i Næringsbygg AS, Kent Hugo Høgås.

Nå starter en fase med planlegging og detaljprosjektering, og gravearbeidene på byggetomten vil starte allerede nå i vinter. Hallen vil være ferdigstilt innen utgangen av 2021.

Les også

Vidu AS får tilskudd til campingen - skal få flere i arbeid med flere senger

Kommentarer til denne saken