(Trønder-Avisa)

I samarbeid med Arctic Race of Norway og Sparebank 1 SMN kåret avisene i TA media i Trøndelag det beste stuntet langs løypa, gjennom kommunene Namsos, Steinkjer og Levanger/Verdal. Det beste innslaget i hver av de tre delene av løypa får 10.000 kroner som går til et lag eller forening.

Avstemmingen er nå avsluttet - vinnerne kan du se nedenfor!

Backflip og cheerleading vant

I Namsosble det gjengen i OIL Cheerleading Vikings som tok en klar seier, med 64 prosent av stemmene. I Steinkjer vant den herlige backflipen fra Ogna bru - mens det i Levanger og Verdal var flåten på Leksdalsvatnet som fikk flest stemmer, mens det ble helt likt mellom luftig sykkel på Okkenhaug og de som syklet ned Hårskallen!

– Dette var en utrolig artig beskjed å få, vi er kjempefornøyde med seieren, sier Maia Skaret Engblom i OIL Cheereleading Vikings.

– Det var en opplevelse å stå langs løypa, vi hadde forberedt oss godt og var forberedt på å stå der hele dagen, men det skjedde så mye før selve rittet kom at da selve rittet kom ble det bare en liten bit av opplevelsen. Høydepunktet var jo at Dag Otto stoppet og vi fikk løftet ham til værs, sier Engblom.

– Det var spesielt å komme så nært på et sykkelritt, det har ingen av oss gjort før, sier hun. Jentene har en klar plan om hva pengepremien går til.

– Vi skal konkurrere i Norway Open om tre måneder, og da håper vi å kunne stille to lag, så premien går rett i reisekassa slik at vi får ned egenandelen for hver deltager. Så dette blir et bra tilskudd til dugnadsinnsatsen vår, sier Engblom.

Namsos

1. Cheerleaderne på Klinga:

Jentene i OIL Cheerleading Vikings klarte å fange oppmerksomheten til både rytterne og Dag Otto - som fikk seg en luftetur allerede helt fra starten av rittet.

2. Traktorstand ved Sjøåsen:

Svært mange hadde funnet fram traktorer og stilt dem ut langs løypa, og denne gjengen ved Sjøåsen stilte med flagg og eget stillas.

3. Cowboyene på Korsen:

På Korsen hadde en oppfinnsom gjeng funnet fram høysåter og bålpanner, og ga skikkelig hillbilly-stemning langs løypa. Dag Otto og TV2 måtte dermed legge inn en stopp også her.

Steinkjer

4. Olsenbanden:

Denne gjengen fikk TV2-kommentatorene til å nynne på kjenningsmelodien til Olsenbanden da rytterne passerte Vellamelen.

5. Kortnebbgjess på Beitstad:

På Beitstad hadde naturlig nok ildsjelene i Kortnebbgåsas Ve og Vel funnet fram gåsekostymer, og fikk stor oppmerksomhet på TV2-sendingen.

6. Juletrærne på Eggevammen:

På tur opp Eggevammen fikk rytterne møte to utkledde juletrær. På Eggevammen sto det mange i det som ble kjent som Snåsasvingen på TV2.

7. Heiagjeng ved Bystranda:

Rytterne fikk både sett heiagjengen på brua og utsikt til alle som var samlet på Bystranda i Steinkjer da de passerte.

8. Backflip på Ogna bru:

Linus Oshaug og Kristian Overrein tok backflip fra Ogna bru.

9. Kameljakt i åkeren ved Aune:

Denne noe absurde kameljakten i åkeren like etter Strugstadlia i Henning vakte stor munterhet hos TV-publikum. Bagaubu UL med revygjengen i spissen sto bak stuntet.

10. Luftig syklist og dansere på Strugstad:

På bakkespurten opp Bruemsbakken hadde en hel gjeng fra Ogndal idrettslag sørget for skikkelig stemning, Joachim Riise hang syklende fra traktorkrana, mens rockeklubben sørget for svingende stemning. Ordfører Anne Berit Lein sikret seg også et kyss på kinnet til Dag Otto.

Levanger og Verdal

11. Flåten på Leksdalsvatnet:

Denne gjengen hadde sjøsatt en egen flåte på Leksdalsvatnet - og ble fanget opp av TV-helikoptrene.

12. Folkelivet i Vuku:

I Vuku var det full fest, med Vømmølgutan og mange frammøtte.

13. Hilsen til tante Leah:

Når sendingen går til mange land, benyttet disse anledningen til å hilse til tante Leah, noen kilometer før bakketoppen i Reinslia.

14. Silotopp:

Denne karen fikk sine sekunder på TV etter å ha klatret til toppen av denne siloen ikke langt unna Reinslia.

15. Høytsvevende sykler på Okkenhaug:

Svært mange hadde samlet seg på Breidablikk samfunnshus på Okkenhaug - og der var det en kranbil fra Skogn som sørget for luftige sykkelbilder, 33 meter over bakken, mens de kunne se rittet på TV-skjerm fra lasteplanet. Okkenhaug musikkorps sørget for underholdning hele dagen - ettersom rittet passerte Okkenhaug to ganger.

16. Syklet ned Hårskallen:

Syklistene i Bratt og Ulendt hadde timet det perfekt for turen å sykle Hårskallen mot Skallstuggu akkurat i det rittet var i avslutningen opp mot toppen. Det resulterte i spektakulære TV-bilder som gikk ut til hele verden.