I sommer skal Steinkjer-Avisa og leserne kåre kommunens aller beste badeplass! Til det trenger vi hjelp fra både leserne og en ekstern jury – og det har vi fått nå.

Vinneren av «Steinkjers beste badeplass» vil få heder og ære, et skilt og en pengepremie på 5.000 kroner som skal gå til forskjønnelse eller noe nyttig på badeplassen – som alle kan bruke. Pengene gir Steinkjer-Avisa til grunneier eller noen andre som kan bidra til dette.

– Kjempeskøy!

Det er leserne av Steinkjer-Avisa som nominerer sin favorittplass, også kommer vi i avisa på besøk til det stedet og lager en sak. Jurymedlemmene vil også både prøvebade og sjekke ut en rekke kriterier før vinneren kåres.

– Dette er kjempeskøy! sier en energisk Finn Rossing.

Han er pensjonert bygartner i Steinkjer kommune og elsker å bade. I tillegg er det Rossing som står bak Bystranda i Steinkjer sentrum.

– Er det riktig å kalle deg strandekspert?

– Hehe, nei. Men etter vi laget bystranda i 2014 og det ble en suksess helt fra starten av, så var det mange andre kommuner som kom til oss i Steinkjer for råd, forteller Rossing.

Selv elsker han å bade i en bekk eller kulp på fjelltur.

– Gjerne om det er et lite fossefall. Det kan være 20 centimeter vann, men jeg bader læll!

Badehobby

Mari Angell-Petersen Grønnesby er en ekte badenymfe. Hun bader faktisk året rundt!

– I 2020 badet jeg hver eneste dag i oktober. Det var kaldt på slutten, ler hun.

Hun er blant annet danselærer på Kulturskolen i Steinkjer, men driver så mye med bading på fritiden at det kan kalles en hobby.

– Jeg kan bade over alt. En gang stoppet jeg da jeg kjørte mellom Malm og Steinkjer på jobb, og bare hoppa uti like ved en garasje, forteller bade-Mari.

Hun er altså ikke så nøye på hvor badingen skjer, men liker at det er grei tilgang til vannet og at det ikke er vanskelig å komme seg uti. Hennes favorittplass er Hoøya,

– Men jeg tror jeg skal klare å være upartisk likevel, altså.

Utdeling på martnan

Juryen vil sammen med Steinkjer-Avisas ansatte bedømme ulike kriterier ved de ulike stedene. Mari er testbader, og er klar for oppdraget i «stupedama-badedrakt».

– Nå får jeg jo bada mange nye plasser!

Finn kommer til å se på både estetikken, sikkerheten og andre kriterier på stedet.

– Det må jo være tilgjengelig for folk, rent og pent.

Steinkjer-Avisa har allerede fått inn over 15 nominasjoner, men trenger flere! Derfor ønsker vi at alle som har en favorittbadeplass i Steinkjer sender sin nominasjon på e-post til monica@steinkjer-avisa.no, med beskrivelse av plassen, hvorfor det er en favoritt og gjerne et bilde. Hvis du allerede har nominert din badeplass via Facebook, trenger du ikke å sende inn igjen. Fristen er 6. juli.

Steinkjer-Avisa vil dele reportasjer fra hver badeplass i sommer, og publikum kan deretter gi sin favoritt litt hjelp inn mot juryarbeidet ved å «like» når Steinkjer-Avisa deler saken på Facebook. Under Steinkjermartnan vil vi offentliggjøre vinneren.

God bading!