Til tonene fra Klovner i kamp og «Rah Rah» ble Silje Madelen Ingvaldsen bedt om å pakke ned prideflagget sitt eller gå fra festivalen.

For Silje Madelen, som selv er skeiv, var det uaktuelt å pakke ned flagget. Hun hevet det over hodet, og gråt på veg ut fra festivalområdet, etterfulgt av en av festivalens vakter.

– Det er helt forferdelig! sier Silje Madelen til Steinkjer-Avisa.

– En stor misforståelse

Flere skal ha blitt stanset med prideflagg på vei ned til Rismelen lørdag kveld. Festivalsjef Svein Bjørge har allerede hørt om saken når Steinkjer-Avisa tar kontakt minutter etter Silje Madelen måtte gå.

– Det er en stor misforståelse. Én vakt har misforstått dette, og vi beklager.

Festivalledelsen ønsket selv å markere pride etter terrorangrepet, men er bedt om å avstå fra dette av politiet. Private markeringer blir det ikke sagt noe på, og om artister eller andre vil markere sin støtte er det velkomment, forteller Bjørge.

– Forstår du at dette uansett er opprivende for de som opplevde det?

– Selvsagt. Vi beklager veldig.

– Min rett!

På scenen hadde Klovner selv et svært prideflagg. Dette skjedde dagen etter terrorangrepet i Oslo. Hele dagen har dreid seg om angrepet og skeiv stolthet for Ingvaldsen

- Jeg er skeiv, men gift med en mann, og han støtter meg så mye. Vi har hengt ut prideflagget i hele dag og spilt «pridemusikk» for full guffe.

Etter et kvarters tid er Silje Madelen tilbake – med flagg – i Rismelen. Hun blir møtt med klemmer av venner og ukjente.

– Jeg vet at jeg kan gå med dette flagget – hvor enn jeg vil! Det er min rett og ingen kan ta den fra meg!

Bjørge sier at den eneste vaktene har fått beskjed om når det gjelder flagg, er at de må være uten stang.

– Men det handler utelukkende om sikkerhet.