Om du vil feire midtsommer på skikkelig vis, bør du ta turen til Vekreshaugan i Henning. Det er to år siden Bagabu ungdomslag satte opp teaterstykket «Jensvukkunatt» av Hans Magnus Ystgaard på samme sted. Nå blir det er rikholdig kulturelt program helga 19.-20. juni, altså helga nærmest sankthans/jonsok/jensvukku.

Allerede klokka 07 lørdag 19. juni morgen starter det, med høytlesing fra Snorres kongesagaer, nærmere bestemt sagaen om Olav den hellige. Dette er en del av markeringa Mære 2021, og her trengs det opplesere! Om hver skal lese tre sider, vil det ta 78 opplesere og 12 timer å bli ferdig! Interesserte bes melde seg til Jakob Bjerkem.

Utpå ettermiddagen blir det pause i lesinga, og sankthansfeiring med underholdning, sang, folkeopplysning og barneleiker. Granstubben barnehage har til og med tatt på seg å lage og reise ei maistang til anledningen.

Neste dag - om sagalesinga er ferdig - skal sokneprest Tine Jøhnk lede ei friluftsgudstjeneste, også dette på Vekreshaugan. Alt ligger altså til rette for ei skikkelig kulturhelg på stedet som før i tida var en naturlig samlings- og danseplass i bygda.