(Trønder-Avisa)

STEINKJER: – Jeg har sagt til styret og valgkomiteen at jeg ønsker at de skal finne en erstatter for meg. Bakgrunnen for det er jobbrelatert. Jeg ble innstilt som styreleder i februar i fjor, og 12. mars smalt covid-19 for fullt. Som sektorleder for skole i Steinkjer er det nesten 2800 elever og 15 skoler som vi følger opp og det har vært en stor jobb. Selv om det er litt mindre smittetrykk nå så har det vært en berg-og-dal-bane med covid-19, og det ser ut som det vil vedvare utover våren også. Jeg har ikke noe mindre engasjement for klubben, men har rett og slett ikke tid.

Det sier Gisle Almlid-Larsen til Trønder-Avisa torsdag formiddag.

SFK er i trygge hender

Almlid-Larsen ble innstilt som styreleder i starten av 2020, og har tidligere sittet som nestleder i klubben. Han legger til at det ikke er noe dramatikk i denne avgjørelsen.

– Nei, ikke i det hele tatt. Jeg har vært med i styret i tre år. Det har både vært læringsrikt og ålreit. Nå krever jobben mer enn tidligere og jeg vil prioritere det i stedet for å være halvveis i fotballklubben. Jeg varslet styret og valgkomiteen tidligere, og de er innforstått med saken. Jeg har holdt meg til årsmøtet, så de kan velge en ny leder der, sier Almlid-Larsen, før han fortsetter:

– Jeg tenker at Steinkjer FK er i trygge hender. Vi har endret styrestrukturen og forhåpentlig får vi inn mye bra folk. Marthe Persgård har kommet inn som daglig leder, og utvikler Andreas Holmberg kjenner nå klubben godt. SFK er godt ute av startblokkene og jeg vurderte det som greit å få en erstatter før tiden.

LES OGSÅ: SFKs nye daglige leder vil skape trafikkork på Guldbergaunet igjen

Et spesielt år å være leder

Almlid-Larsen legger ikke skjul på at det har vært en spesiell periode å sitte som styreleder. Under hans ledelse har det ikke blitt spilt en eneste seniorkamp, og pandemien gjorde også at de måtte gjennom en runde med permitteringer.

– Vi har gjort ekstremt mye. Det er egentlig ganske rart å tenke tilbake på. Så måtte vi også gå til permitteringer av ansatte i en periode. Da var vi ganske godt i gang med å få sving på sakene. Det er jobbet godt med treningskulturen på både feltet, styrejobbene og administrasjonen. Jeg må fremheve både styret og administrasjonen som har gjort en kjempejobb. Tove Dyrstad, Andreas Holmberg, men også hovedtrener Mattias Nylund som har vært inne i administrasjonen for å bidra. De har gjort en utmerket jobb. Det er litt kjepphøyt, men jeg synes vi leverer en bedre klubb nå. Vi har rigget annerledes hvor økonomien er mer stømlinjeformet med ulike deler i bredde og topp, sier han.

– Er det aktuelt å komme tilbake i en lignende stilling når ting normalisere seg?

– Jeg har et stort hjerte for klubben. Jeg vil bestandig holde døren åpen for det. Jeg er opptatt av idrett, og har også aktive barn selv. Steinkjer kommune bør få kreditt for å være en god idrettskommune. Når vi ser på fotballen og samarbeidet med naboklubbene tenker jeg det som foregår i Steinkjer er positivt, og det vil bare gå oppover. Når vi nå lander fotballhallen så blir det Norges beste idrettsanlegg på Guldbergaunet. Det skal Steinkjer kommune ha mye honnør for.