Leder for de 25 medlemmene i Custom Cowboys, Johnny Malmo, er lei seg for at det ble en kollisjon mellom Vårmønstringa og Sirkus Agora lørdag. Bilentusiastene har gjort alt riktig da de søkte. Det er kommunen har rotet med bookingen.

– Dette er årets store høydepunkt for oss. I klubben har vi biler så gamle som fra 1926 og nyere. Men ikke nyere enn 30 år, for du må ha en veteranbil for å bli med oss. Inne på den gamle skolen, leier Custom Cowboys et lokale av kommunen. En gang i uka møtes de for å snakke om bil.

– Det er ikke alle som ramlet ned på fotballsiden av epletreet. Noen av oss er bilgale, og da er dette en flott sosial arena for oss, sier Malmo.

Han er glad for at også stadig flere jenter dukker opp på treffene. Forrige helg var store deler av cowboyene i Östersund på Springmeet 2023.

– Der var det som alltid mange, mange flere biler enn her hos oss. Det er flere små treff for oss i den nordre delen av Trøndelag, men det er ikke et stort som vi kan samles om, og det er litt synd, sier Malmo.

Etter å ha tatt et raskt blikk over alle bilene på grusplassen, trekker han konklusjonen at nesten alle som én i klubben har bilen sin på utstilling. På Vårmønstringa kan alle som har en bil eldre enn 30 år komme å stille ut bilen sin.

– Vi mener sterkt at det å ta vare på gamle biler er viktig kultur. Hos oss er det alt fra skikkelige gamle veteranbiler, via bobler til store feite amerikanere, sier Johnny Malmo.