– Det var en kjempetøff oppstart. Det ble gjort en del forsøk på å hindre oss, men vi trodde at vi hadde nok selvtillit til å klare det. Og det hadde vi.

Etter ungdomstiden på Solberg i Beitstad, så flyttet Bård Hopen til østlandet for å gå på ingeniørstudier. Etter hvert startet han og noen kompiser firmaet Kran og Industriservice. Selskapet er i dag bedre kjent som KIS. Nå omtaler seg selv som Norges ledende aktør innen kontroll og vedlikehold av kraner og løfteutstyr. Forrige helg feiret de sitt 35 års jubileum i Trondheim.

Feiringen ble gjennomført over to dager med 530 gjester, hvor de blant annet var i Nidarosdomen i Trondheim, hvor domkoret holdt en pilegrimskonsert.

– Det var en kjempeflott feiring, og domkoret holdt en skikkelig fin konsert, sier Hopen, som fyller 73 år på julaften.

Norsk industri var fremme i skoen

Beitstøingen er i dag styreleder i Deminor AS og Norsk Kranpartner AS hvor sønn Håvard Hopen er daglig leder, og i dag er Bård minoritetseier til KIS.

Firmaet ble stiftet i 1987 med 30 personer, og i dag består konserner av ti KIS-selskaper på 24 lokasjoner i Norge og 300 ansatte. De har i tillegg utvidet sin virksomhet til Nederland med fem datterselskap og 150 ansatte.

Konsernsjef, Svein Frode Børsting, fortalte at omsetningen i 2021 passerte én milliard. Det er Hopen overbevist om at er fordi norsk industri var fremme i skoen under pandemien.

– Da viste norsk industri at de ville overlege. KIS trakk seg ikke tilbake da pandemien kom, men de var fremme i skoen og fikk masse oppdrag.

Til tross for at 73-åringen kunne ha pensjonert seg, så arbeider han tusen timer i året ifølge seg selv.

– Jeg gjør det egentlig bare for moro skyld. Jeg liker å møte folk.