Beitstad hornmusikklag, Beitstad skolemusikk og Beitstad songlag eier Beitstad samfunnshus sammen, men har ikke hatt mulighet til å ha noen felles konsert under pandemien.

Sist de spilte og sang sammen, var like før Norge stengte ned i 2020, så aktørene gledet seg veldig til å framføre det som var øvd inn da de søndag 27. mars arrangerte en "gjenåpningskonsert» i samfunnshuset.

Slo sammen korpsene

Skolemusikken består nå av ungdommer fra flere deler av kommunen og kaller seg BESt-ilag. (Beitstad-Egge-Steinkjer). De ble tidligere i vår trønderske mestre, og fikk æren av å innlede konserten med imponerende nivå. Medlemmer av BESt-ilag utgjør også ensemblene Beitstadbanden og Huze Brazz. Disse framførte også nummer på et høyt nivå.

Etter at ungdommene var ferdige, overtok de voksne, og Beitstad hornmusikklag viste at de er i godt slag fortsatt, og utgjør en stødig bidragsyter innen musikklivet i Beitstad. Begge korpsene og ensemblene dirigeres/ledes av Terje Stene.

Gammeldans, Rasmus og Ronja

Et innslag som høstet stor applaus kom fra Beitstøingan, som framførte gammeldansmusikk med meget god kvalitet, slik det sømmer seg tidligere NM-vinnere.

Mellom innslagene fikk publikum renset strupen med allsang og fikk servering på billetten.

Songlaget var teknisk arrangør denne gangen og i tillegg framførte de tre sanger: "Mor og far sin sang" av Rasmus Rohde, "Når himlen faller ned" av Anne Grete Preus, og en medley fra Ronja Røverdatter. Dirigent var som vanlig Kjell Haugan. Koret har ikke kunnet ha øvinger under store deler av pandemien, men framførte sine nummer til begeistring for de frammøtte.

Haugan var også konferansier, og loste artister og publikum stødig gjennom en trivelig kveld.

Det var enighet i salen om at det var godt å endelig kunne være samla til konsert igjen og denne typen felleskonsert har nok kommet for å bli.