Fem nye artister er klare for Steinkjerfestivalen 2022: Marion Ravn, Madrugada, Murder Maids, Ash Olsen og Kristian Kristensen.

Madrugadas gjenforeningsturné for to år siden ble en gedigen triumfferd gjennom fjorten europeiske land. Nå kommer bandet endelig til Steinkjerfestivalen.

Madrugada er en kunstnerisk og kommersiell suksesshistorie. De har vunnet fem Spellemannpriser og to Alarmpriser og sluppet fem studioalbum, ett livealbum og en rekke singler og EP-er, som har solgt til gull og platina.

Da bandet ble oppløst i 2008, etter å ha fullført sitt selvtitulerte sistealbum på pur viljestyrke, syntes historien å være over. Gjenforeningen for to år siden ble et uventet, men gledelig nytt kapittel. Fra første tone i øvingslokalet var det klart at den musikalske magien fortsatt var til stede. Ikke lenge etter at turneen var over, bestemte bandet seg for å satse videre. Festivalsjef Svein Bjørge er veldig glad for at bandet med Sivert Høyem i spissen endelig tar turen til Steinkjer.

Mest ønsket

– Da vi spurte om hvilken artist man ønsket seg til Steinkjerfestivalen 2022 på vår Facebook-side, så var Madrugada det bandet aller flest satte opp. Da er det ekstra gledelig å gi tilbake til alle våre faste festivalgjengere. Dette blir den eneste festivaljobben de gjør i Trøndelag til sommeren- og for en konsert det skal bli, sier Bjørge i en pressemelding.

Marion Ravn er nok en artist som aldri har besøkt Steinkjerfestivalen tidligere. Etter flere år som en del av duoen M2M, slo hun gjennom som soloartist med albumet Here I Am i 2005. Særlig singelen «Break You» ble en stor hit. Siden da har hun gitt ut ytterligere fem album, med flere store singler, både i Norge og internasjonalt.

– Marion Ravn har 20 år i bransjen, men en stor og omfattende karriere i store deler av verden, og det er svært hyggelig å endelig få Marion til Steinkjerfestivalen, sier Bjørge.

Tre spennende artister

I tillegg til Marion Ravn og Madrugada smykker festivalen seg med tre svært spennende artister i Ash Olsen, Kristian Kristensen og Murder Maids. Førstnevnte tok den norske musikkbransjen med storm da hun debuterte med låta «KITKAT» i august 2020. Den ble umiddelbart listet på NRK P3 og hun ble trukket frem som en av de mest spennende nykommerne på lang tid.

Kristian Kristiansen ser aller mest på seg selv som en singer-songwriter, inspirert av blant annet indie, folk, pop og elektronika. Låtskriveren og historiefortelleren velger å skrive og synge på sin egen dialekt fordi det, akkurat nå, føles nærere og sterkere.

Murder Maids har på kort tid gjort seg veldig bemerket seg etter at de i januar slapp det kritikerroste debutalbumet «Knives Out».

– Dette er øs-pøs-rock badet i fuzz-gitar med elementer av både metal og hardcore, men også smaken av powerpop, for de skriver kanllsterke låter. De havnet på musikknyheter.no sin liste over årets mest lovende norske artister, og det forstår man når man får denne gjengen mot seg fra scenen, avslutter Bjørge.