– Når man driver en campingplass er det mange forskjellige ting som skal gjøres.

Sommermåneden juli ble ikke som forventet for Steinkjer sommerhotell og camping på Guldbergaunet. Daglig leder i VIDU, Ragnhild Salomonsen tror at det skyldes både været, og at mange av de som har valgt å feriere i eget land de siste årene, i år har vært veldig ivrige etter å komme seg til utlandet.

Få besøkende har ført til at campingplassen har halvert omsetningen som de hadde i juli i fjor. Også på Føllingstua camping har omsetningen i juli vært lavere enn hva den var i juli i fjor. Men på campingplassen nord for byen, så har de «reddet inn» budsjettet ved godt besøk tidligere i år.

– Det har vært ganske mye besøk på vinter og vår i de isolerte hyttene våre. Det er en del firma som har hatt langtidsleie her. Men i juli har det vært litt lavere enn det var i fjor, forteller daglig leder Anne Birgit Ulvin.

Savner kortreiste turister

Selv om tyskere, svensker og nederlendere er å se langs veiene, forteller Salomonsen at det er væravhengig om de stanser i Steinkjer. Og dersom været er lite fristende, så er det også mindre fristene å bli i flere dager i en by med grått vær. I tillegg er det én gruppe som har uteblitt.

– Det er besøkende som kommer tre-fire mil fra Steinkjer på en helgetur, sier Salomonsen.

– Det var mye flere innherredfolk i fjor. Da var det været som spilte inn, og de tok noen dager her. Men det er ikke veldig fint å sitte her og se utover Snåsavatnet i høljregn, innrømmer Ulvin.

Satte på ekstra folk før sommeren

Det er arbeidsinkluderingsbedriften VIDU som er leid inn til å utføre arbeidet på campingplassen på Guldbergaunet. Og daglig leder Salomonsen sier at de leide inn en del ekstra folk i forkant av sommeren, i håp om en god sommer.

– Vi leide ekstra personell for å ta høyde for at det skulle bli en travel sommer. For i fjor ble vi i beit for folk. Men i år har vi måtte sette ansatte på andre ting. I tillegg til «vanlige» VIDU-oppgaver, så er det mye som må gjøres på en campingplass. Det må klippes gress, vaskes og ryddes uansett, sier Salomonsen.