Den 17. Mai var bygda samlet for barnas dag på skolen på Vellamelen. Været var ikke akkurat noe man kan skryte av denne dagen, men barn og voksne i bygda kom for å feire nasjonaldagen vår. Bygda og menneskene var pyntet for den store dagen, derimot var det noe som manglet på skolegården. Det har faktisk manglet siden skolen endelig skulle få nytt uteområde. Jeg tenker ikke på hverken korps, is eller pynt i vinduene, men flagget i flaggstangen og selve flaggstangen.

Da barnetoget kom inn mot skolegården, marsjerte vi rett forbi den demonterte flaggstangen, og den har vært der urørt siden oppgraderingen av uteområdet på skolen ble påbegynt. Kan være at det dårlige været sørget for at ikke altfor mange tenkte over at det manglet flaggstang med et blafrende flagg denne dagen, men med den vinden som var denne dagen skulle det flotte flagget vårt virkelig fått vist seg på selveste nasjonaldagen.

Skal ikke kommunen lengre ha flaggstang på sine offentlig bygg utenfor sentrum? Er det blitt for dyrt å få noen til å ta turen og heise flagget og da det ned på offentlige flaggdager? Om det er økonomi det står på så bør kanskje kommunen heller øremerke noe kroner til lag/foreninger ute i grendene som faktisk sørger for at det henger flagg på flaggstengene på offentlige flaggdager!

Dette er altfor dårlig av Steinkjer kommune – «Bygdenes By»