Gå til sidens hovedinnhold

Er det Steinkjers største nisse?

På Byafossen står det en kjempefin nisse som raver høyere enn de fleste hustakene der. Nissen som er ca. 7,5 meter, står fint ved Helgesvegen - like ovenfor barnehagen og skolen.
- Barna på SFO var nylig her for å se på nissen, forteller Sindre Vandbakk som eier den.

Vant den i en konkurranse

- Det var Monica, samboeren min, som vant nissen i en Europris-konkurranse for tre år siden. Den gang sto nissen utenfor huset vårt én dag bare. Det kom vind, og da blåste den ned.
- Men det ser ut som nissen er godt bardunert fast nå?
- Det hjelper ikke hvis det blåser. Vi har prøvd hvert år, men ikke lyktes før i år. Det er nemlig ei vifte som blåser luft inn i nissen hele tia, og kommer det vind, detter nissen av vifta - og da klapper den bare i hop.
- Hvis været holder - vil nissen kanskje stå helt til 2021?

Måtte sy nissen i ryggen

- Vi får se. Målet er at den skal stå til julaften i hvert fall, men da må det ikke blåse mye før den tid. I fjor fikk nissen ei rift på to meter på ryggen den korte stunden den sto ute. Vi måtte ta den inn på stuegulvet for å sy skaden, så vi får håpe det ikke revner, sier Sindre Vandbakk - som ikke aner hvor mange som har tatt bilde av den store nissen deres.

Ingen surmaga folk

- Det er veldig mange, men det er bare artig.
- Er det noen som ikke liker den store nissen?
- Vi har ikke hørt noe negativt. Vi har derimot hørt mye positivt, sier Sindre på Byafossen, som håper på fint vær fram mot jul.
- Tradisjonelt bruker det å være litt ruskevær i Steinkjer i mellomjula, men nissen er like glad. Enn så lenge.

Les også

iPhone 11 øverst på ønskelista hos Nissen i Oftenåsen

Les også

Så ble det skikkelig juletre i sentrum likevel

Kommentarer til denne saken