Steinkjer kommune har valgt å la snøhaugene i sentrum ligge til de smelter av seg selv. Årsaken er at de blir betraktet som forurenset masse, og at snøhaugene da må fraktes bort til et godkjent deponi. Det har ikke Steinkjer kommune. Men Odd Einar Kne AS har det. Det er flere entreprenører som frakter snøen til deres godkjente deponi på Asphaugen.

Da det snødde som verst forrige uke, ble det liggende store hauger flere steder i Steinkjer sentrum. Regnet som fulgte noen dager etter førte til at snøhaugene krympet mye. Men så kom det snø igjen denne uka, og nå er haugene større enn noen gang. Enn så lenge, for snart regner de trolig bort. Folk som har drevet med snørydding, sier det aldri har vært slike snøhauger i Steinkjer sentrum.

Det kan være en utfordring at det ligger store snøhauger helt inntil bygårder i sentrum, om det skulle brenne. En av dem er Bankkården. Skulle det bli brann i bygningen, ser det ikke enkelt ut å komme til med brannbil/stigebil i Svein Jarls gate.
- Vi skal klare å komme til, men det er ikke helt optimalt slik det ser ut i Svein Jarls gate nå, sier brannsjef Håvard Bye.
- Store snøhauger har aldri vært et problem i Steinkjer før. Det har vært snøhauger, men de har blitt fjernet.

Brannsjef Håvard Bye sier det er gårdeiers ansvar at det er fremkommelig rundt bygårdene.