Torsdag er det klart for Steinkjermartna igjen, etter at den ble avlyst i fjor på grunn av korona. Det blir en martna som har mye av det vi er vant til å finne på martnan, men det blir noen tilpasninger.

- Vi tar smittevernet på alvor, og har derfor strekt martnasgata fra Bystranda og gjennom Kongens gate på både Nordsia og Sørsia, og ned til Amfi. Det blir større avstand mellom bodene, og færre folk på torgarrangementene, forteller Anita Østby, som er daglig leder i Steinkjer næringsforum, og "martnasgeneral".

Mest lokale

– Det blir litt annerledes enn folk er vant til, men samtidig er jeg glad for at vi får muligheten til å teste ut litt nye ting. I tillegg til at martnasområdet er utvidet, blir det blant annet satt ut bord og stoler flere steder i Kongensgata, slik at folk kan ta en kaffesup eller en matbit midt i gata, forteller Østby.

Fokuset på lokale utstillere er styrket, og de fleste av de drøyt 90 utstillerne er "kortreiste".

– I Kongensgata på Sørsia blir det hovedsaklig de som driver butikk og serveringssteder der som har boder, og på Nordsia blir det et stort bruktmarked i regi av Pippas lopper, der det er 20 påmeldte selgere, sier Østby.

Bli bedre kjent med byen

Det er også lagt opp til daglige omvisninger på O2-huset, samfunnshuset og InnoCamp, samt byvandringer med Steinkjer kunstforening.

– Vi ønsker at folk skal bli bedre kjent med byen sin, og det overordnede målet med martnan er jo å løfte Steinkjer som handelsby, sier Østby.

På torget blir det i løpet av martnasdagene konserter med Preben Dahl, Breivikås/Hofstad Show, TorRix, Thomas Brøndbo og Grannes. Åpningsshowet er det magiker Boje Hoseth som står for, og tivoliet er naturligvis på plass ved Amfi.