– Personlig kunne jeg selvfølgelig tenkt meg litt mer sol, men for driften etter korona, så har dette blitt akkurat hva vi kunne håpe på.

Det har vært veldig mange regndager i juli i Steinkjer. Det er trolig en stor del av årsaken til at økonomiansvarlig på fornøyelsesenteret Lykkeland, Marion Holm, kan se seg i bakspeilet og se en god juli måned.

Halv million over

De hadde en omsetning på 1,6 millioner kroner, sammenlignet med juli i fjor da omsetningen var 1,05 millioner kroner. Lykkeland åpnet lekeparken sin først i 2014, så utvidet de med laserland i 2016, før bowlingen åpnet i 2019.

– Juli har vært veldig bra. Det er beste julimåned vi har hatt noensinne.

En vanskelig periode under korona

Den viktigste inntektskilden til senteret har vært inngangsbillettene til lykkelandet og bowlingen.

Historisk sett så er det juli som har vært den beste sommermåneden for bedriften, spesielt når været er dårlig. Bedriften har hatt store utfordringer med nedstengingen som følge av korona.

– Det kan se ut som at vi er i ferd med å hente igjen underskuddet fra koronaårene. Vi gikk med åtte millioner kroner i minus i fjor, så dette var akkurat en slik sommer var sårt trengt for vår del. Mai og juni var også gode måneder, og mai pleier historisk sett å være en ganske dårlig måned for vår del. Men vi år var nok mange sugne på å komme seg ut av husene sine etter korona.

De fleste besøkende er lokale, Holm mener også at de flere kommer kjørende fra Namsos og Verdal.

– I tillegg er den en del tilreisende som besøker slekt og venner i Trøndelag, men som ikke har vært ute på grunn av været, og føler at de må gjøre mer enn å bare gå på senteret.