I mai har flere hundre elever deltatt innovasjonskonkurransen «Levende Nabolag» i samarbeid mellom Sparebank 1 SMN og Ungt Entreprenørskap Trøndelag. Elevene har jobbet med en problemstilling som går på å skape varmere og mer inkluderende lokalsamfunn.

En av bedriftene i 7.-klasse på Binde skole, var én av ti skoler i Trøndelag som vant 10 000 kroner for sin gode ide og det gode arbeidet de har gjort med ideen.

Thea Sofie Moe Viken, Nora Irene Arnesen, Ine Elise Sundfær og Espen Skjeflo mente at man trenger en god møteplass ved skolen. En egen benk med tak og vegger, plassert på plena mellom skolen og barnehagen, syntes elvene var en fin plass å kunne møtes på.

– Vi fant ut hva som skulle til for å få det til. Blant annet hvordan den skulle se ut, og hva vi trenger for å bygge den, sier Thea Sofie Moe Viken.

Elevene satt opp eget budsjett

– Bare i materialer vil det koste cirka 20 000 kroner, sier Nora Irene Arnesen.

– Da måtte vi finne ut hvordan vi kunne finansiere det, forteller Thea.

Elevbedriften tok derfor kontakt med både Stod sanitetslag og Frivilligsentralen i Stod.

– Der fikk vi ja med en gang, smiler Ine Elise Sundfær.

– Er det noe som er helt sikkert er det at saniteten gjør veldig mye bra, og Nina (Rygh) på frivilligsentralen, hun sier jo alltid ja. Hun syntes ideen vår var kjempegod, sier Espen Skjeflo.

Med premien på 10 000 kroner, og resten fra saniteten og frivilligsentralen er møteplassen sikret.

– Dugnadsinnsatsen i Stod er veldig bra, så vi er også sikret at møteplassen vår blir satt opp på dugnad, sier Thea.