Gå til sidens hovedinnhold

Elev på Steinkjer videregående fikk gull i fylkesmesterskapet i tømrerfaget

Martin Dahl fikk gull, og ikke nok med det - Rasmus Haga sikret seg bronsemedaljen i fylkesmesterskapet i tømrerfaget. De er begge to fra Inderøy. I lag med 20 andre elever har de gått på Byggteknikk VG2 ved Steinkjer videregående skole.

Fornøyd avdelingsleder

- Det finnes ikke så mange skoler med så høy kompetanse som våre elever har. Vi hadde faktisk med tre kandidater i fylkesmesterskapet, og det er noe som hører sjeldenhetene til, sier Torbjørn Strøm, som er avdelingsleder ved Steinkjer videregående skole.
Tirsdag markerte de gull- og bronseplassen med brus og kake.

Gode lokaler på skolen

- Hva tror dere er årsaken til at elever fra Steinkjer videregående gjør det så bra?
- Vi har gode øvingsforhold og moduler, og ikke minst godt samarbeid med bedrifter. Det er viktig at elevene ser hvor skoen trykker, og det gjør de ute i bedrift.
- Har alle fått lærlingeplass?
- Alle som har ønsket det, har fått lærlingekontrakt, sier Jon Olav Kringen, som er faglærer.

Populært med byggfag

- Det har skjedd noe med faget vårt. Byggfag har blitt populært igjen, og det er bra. Elevene våre kan også kombinere yrkesfag med toppidrett. De som ønsker det får trene i lag med dem som går idrettslinja, og det har vist seg å være en suksess, sier Jon Olav Kringen.
- Det er unikt, sier Torbjørn Strøm, som i tillegg til å være avdelingsleder for Bygg- og anleggsteknikk, også er leder for Restaurant- og matfag, og Salg, service og reiseliv.

Les også

Mange søkere til restaurant- og matfag i Steinkjer

Les også

Verena, Fredrik og Ingrid blir lærlinger på selveste Britannia

Kommentarer til denne saken