Flere store dekkfabrikanter produserer dekkene i Russland. Disse dekkene vil ikke komme ut på markedet, og dermed vil det bli færre dekk totalt. Større etterspørsel betyr også høyere priser.

– Jeg vil oppfordre bileiere til å ta en tur inn i garasjen nå, og sjekke om de må ha nye dekk til vinteren. Vi ser allerede nå at det begynner å bli færre dekk ute i markedet, sier daglig leder Egil Bulling hos Auto Fire.

Fabrikker i Russland

Auto Fire forhandler blant annet Nokian dekk. Nokian har dekkfabrikker i Russland. På grunn av krigen i Ukraina kommer ikke disse dekkene ut på markedet. I første rekke er det piggdekk som kan bli vanskeligere å få tak i fram mot høsten.

– Når det bli mangel på en type dekk, vil etterspørselen etter andre typer dekk øke. Da vil det bli en mangel på dekk. Dette vil igjen føre til at prisen på dekk vil øke, sier Bulling.

Bjørn fra Jådåren lå seg til topps i LS

Selger mest Nexen dekk

Auto Fire har flere diskprodusenter i sitt sortiment.

– Vi selger mest av Nexen dekk. Dette er sørkoreanske dekk. Til nå har det ikke vært noe problem å få tak i slike. Men bransjen spår at det vil bli vanskeligere og dyrere å få tak i riktige dekk jo lenger man venter, sier Bulling.

Han kan heller ikke love noen prisgaranti på kjøp av dekk.

– Om du bestiller dekk nå, og får levering om to måneder, så kan vi ikke garantere prisen når du får dem. Det er stor usikkerhet om dekk. Det hjelper heller ikke at etterdønningene fra covid-19 fremdeles forårsaker mangel på leveranser, sier Bulling.

Foreløpig er det rolige sommerdager hos Auto Fire, men Bulling forventer at det vil ta seg opp utover måneden, ikke minst på dekkhotellet.

Gunnar er optimist før skuronna