(Trønder-Avisa)

STEINKJER: Det nærmer seg 30 grader på festivalområdet i 17-tiden fredag, og på lørdag blir det enda varmere. Da er det greit med både tilgang på vann og muligheter til å kjøle seg ned.

–Tror du det blir tidenes varmeste festival?

– Jeg veit det blir tidenes varmeste festival, svarer arenasjef Lars Einar Ingvaldsen.

Og derfor har arrangørene satt inn tiltak.

– Det blir satt ut to vannstasjoner, én på torget og én i krysset i Skolegata.

Dermed er det muligheter for at alle kan få i seg nok vann utover kvelden. Om det likevel skulle bli for varmt for noen i folkemengden i Rismelen, står vaktene klare til å hjelpe folk ut. De har også fått utdelt ekstra vannflasker. I tillegg har festivalen tredoblet innkjøpet av vannflasker som de selger til publikum.

Og som et siste tiltak har arrangørene forberedt vannslanger, om det skulle bli behov for å gi publikum en real kalddusj.

Slik blir været

Som sagt går hele Nord-Trøndelag ei varm helg i møte. Fredag er det meldt skyfri himmel og 25 grader fram til kl. 21.00 i Steinkjer. Deretter synker gradene sakte, men sikkert ned mot 20 grader ved midnatt.

Laveste temperatur natt til lørdag blir mellom kl. 03 og kl. 05. Lav temperatur er det derimot ikke. Ifølge yr.no blir det 18 grader på det kaldeste natt til lørdag, noe vi trøndere ikke har opplevd så langt denne sommeren.

Lørdag ser ut til å bli den varmeste dagen denne uka med en temperatur på hele 31 grader kl. 17.

Yr.no melder at gradestokken vil vise 20 grader eller mer fra kl. 06 lørdag morgen.

Utover lørdag ettermiddag melder yr.no også noe skyer.

Natt til søndag kryper gradene ned mot 19 grader på det kaldeste, og godværet fortsetter utover søndag med 30 grader på gradestokken.

Gjennom hele helga er det meldt fra svak vind til lett bris.

Husk at det også kan være greit å smøre seg med solkrem i den stekende sola!