Det var mange som benyttet seg av å være med på omvisning i samfunnshuset, på O2-huset og på InnoCamp under Steinkjermartnan forrige uke. Torsdag, fredag og lørdag kunne folk møte opp for å være med på omvisning i små grupper. Det var drop-in; førstemann til mølla.

Fylt til maksgrensen

- På grunn av korona var det satt en maksgrense på 20 personer per omvisning. Alle var fylt opp til maksgrensen, og hadde vi ikke hatt restriksjonene hadde flere fått deltatt. Det var en kjempesuksess - som førte til mange flere "Steinkjerambassadører", sier Anita Østby, som er daglig leder i Steinkjer Næringsforum.

Skiftet mening

Steinkjer-Avisa snakket med en dame som hadde vært med på omvisning i samfunnshuset. Hun sa hun hadde skiftet mening etter orienteringen Svein Bjørge holdt der de gikk fra rom til rom, og etter å ha sett hvor fint det ble.

Overkommelige priser

"Det er en festsal som alle kan leie til en overkommelig pris - og det er en klubbscene der gammelkinoen var. Og ikke minst er det mange rom der barn og unge kan gå på kulturskole, og det er andre rom der eldre kan møtes til aktiviteter og sosialt samvær. Nå ser jeg at det ikke er plass til bibliotek, kino og stor scene og konsertsal i samfunnshuset. Jeg ble faktisk stolt på Steinkjers vegne da jeg så hva som er gjort, og nå gleder jeg meg til å se fortsettelsen", sa damen, som i likhet med mange andre har vært litt skeptisk til kulturhussatsingen i Steinkjer.

Korøvinger og konserter

På Klubbscenen - som den gamle kinosalen kalles, skal det være konserter, men rommet skal også brukes til korøvinger, skoleforestillinger og mye mer. Svein Bjørge hevder Klubbscenen i Steinkjer er Norges desidert beste klubbscene. Den har kapasitet til å ha 500 personer stående.