14. november i fjor kom den nye 1000-lappen i sirkulasjon, og ettersom gamle sedler er gangbare i ett år etter at nye sedler innføres, nærmer det seg nå slutten for den gamle 1000-lappen med portrett av Edvard Munch.

– Det er nær 6 millioner eksemplarer av den utgående 1000-kroneseddelen i sirkulasjon. Med under to måneder til fristen 14. november, oppfordrer vi til å sette pengene på konto eller betale med dem, sier direktør Leif Veggum i Norges Bank i en pressemelding.

Dette betyr altså at 6 milliarder i gamle 1000-lapper fortsatt er i omløp, så her er det store beløp som ligger rundt om i folks hjem. Det er kun Norges Bank som er pliktig til å ta imot de gamle 1000-lappene etter fristen 14. november, men noen butikker og banker vil fortsatt akseptere dem en stund til.

Det anbefales likevel å få satt inn disse sedlene før fristen, eller å bruke dem til å handle.

Hele seddelserien i Norge er nå byttet ut i løpet av de siste årene, men fortsatt er det svært mange gamle sedler i omløp. Norges Bank anslår at det er hele 26 millioner eksemplarer av utgåtte 50-, 100-, 200- og 500-kronesedler som ikke er kommet inn. Hvis du har gamle sedler liggende, kan du lese mer om hvordan du får vekslet dem inn HER