Gunnar Einar Steingrímsson har fått stilling som sokneprest i Egge/Steinkjer. Snart kommer han flyttende tilbake – og da skal han bo i Beitstad!

– Det var helt fantastisk å flytte tilbake til hjemtraktene på Island i januar 2020 – og vi ble tatt veldig godt imot. Her har vi familie, slekt og gode venner. Likevel har det hele tiden vært et stort savn etter Norge – og der spiller Beitstad-bygda og folket største rollen, sier Gunnar Einar Steingrímsson, som har jobbet som prest på Island de to siste årene.

Fylte kirka

Steingrímsson jobbet som prest i Beitstad frem til 2020 i forrige runde, og han var umåtelig populær og fylte kirka til randen flere gangen.

Da han fikk jobb som prest i Egge og Steinkjer, var han aldri i tvil om hvor han skulle bo.

– Det var kun én plass på kartet, og det var Beitstad. Nå har vi endelig signert kjøpekontrakt på et hus i Beitstad - så nå er det «no way back!»

Festet røtter i Beitstad

Gunnar Einar og familien bodde i Beitstad i åtte år, fra 2012–2020.

– Vi festet røtter i Beitstad. Som sagt, trives vi veldig godt her hjemme på Island, og plassen vi bor på nå har faktisk vært drømmeplassen min over mange år, men likevel skal vi tilbake til Norge, sier presten.

Siste familien var i Beitstad, var det med hele familien. Nå kan ikke alle bli med.

– Det har ikke vært et enkelt valg, nei, og det er kun vår minstemann som blir med meg og Erla til Norge. Steini, vår førstefødte, skal til USA til høsten. Han skal studere Sportsmanagement og spille fotball. Vår datter Fridbjørg går på videregående her på Island – og skal fullføre det. Hun går tømrerfag og har allerede begynt å jobbe som lærling, forteller den populære presten.

Han har til og med fått kjøpe tilbake huset i Beitstad som de bodde i før de flyttet tilbake til Island.

– Det har vært en prosess, men nå er kjøpekontrakten klar – så da er det bare å glede seg.