– Egentlig veldig rart at det aldri har vært noen ordentlig strand her i Malm, filosoferer Hans Krokan.

77-åringen vokste opp i Malm. Etter videregående skole flyttet han ut for å studere. Han er nå bosatt i Trondheim, hvor han kan se tilbake på en lang karriere som professor og forsker innen medisin på NTNU. Røttene til hjembygda er sterk. Barndomshjemmet øverst i Korea har han alltid hatt, og benyttet flittig. Han arvet også et naust på Øra etter sine foreldre.

– Det var jo alltid ved naustrekka vi badet. Det var ingen andre steder, sier Hans Krokan.

For et par år fikk naustforeningen en ide om å lage en badestrand rett ved siden av naustrekka. Som sagt så gjort. Etter en rekke møter, mye spekulering, søknadsskriving og ikke minst en vanvittig stor dugnadsjobb fra en gjeng fra naustforeningen., ligger den flotte stranda der og innbyr til sommerliv. Som leder i foreningen er det Hans Krokan som har holdt i tømmene.

Må vente en snau måned

Den siste uka har det skjedd mye. Verran maskin og transport har hatt diverse maskiner i gang, og nå ligger stranda der, og bar innbyr til et bad. Rett bak stranda er det en flott gressplen og bak der igjen har naustforeningen laget en ny parkeringsplass.

– Vi må holde igjen en snau måned til. Nå må det tas en del vannprøver som vi skal sendes inn til et laboratorium. Disse prøvene må tas i flere runder. Dette er jo en offentlig badestrand som alle kan bruke, derfor må slike tester tas. Så håper jeg publikum kan la plena få vokse litt til, før de inntar stranda her, sier Hans Krokan.

Egentlig hadde nautforeningen et mål om å kunne åpne stranda allerede i fjor. Men pandemien og annet satte en stopper for det.

– Selv om det har tatt litt ekstra tid, må jeg rose samarbeidet vi har hatt med kommunen. Det Steinkjer kommune som er grunneier. Vi har også fått veldig mye hjelp og bistand gjennom prosessen. Blant annet har SalMar sponset oss med sand til parkeringsplassen. Det er vi selvsagt veldig glade for, sier Krokan.

Nå håper han at både store og små vil bruke stranda flittig etter den blir godkjent.