Hva har skjedd med «Steinkjer – Bygdenes by»? Hvor gikk det galt? Høyere renteutgifter? høyere driftskostnader? Vanlige forbrukere har de siste årene blitt anbefalt å være forsiktig med tanke på høyere utgifter og høyere renter. Hvordan kan en kommune som skal ha folk som faktisk skal forstå økonomi gå på en så stor smell at de må spare 100 millioner???

Nå virker det som at skolene i Ogndal og Henning blir nedlagt for at kommunen skal spare penger, uten at de kan vise til hva de faktisk sparer ved å legge ned disse skolene. Mye de samme skolene som kommunen har brukt penger på for å bygge ut og modernisere, ønsker de nå da å legge ned for å spare penger? Har Steinkjer Kommune blitt aktivt medlem av «bruk-og-kast-samfunnet»?

Hva med heller å se på elefanten i rommet? Lø skole står i dag og har et enormt behov for vedlikehold og må innen få år få ny skole eller en kraftig oppussing som man risikerer å havne på over 100 millioner, om man tar litt erfaring fra prosjektstyringen til Steinkjerbygg på Dampsaga Bad vet man ikke hva prisen kan bli. Hva med å innse at man heller bør se litt lengre enn nesen og vurdere å legge ned en skole som om få år vil få et enormt behov for store utgifter, og flytte disse barna til omkringliggende skoler? Er det virkelig billigere og lettere å skysse barn fra grendene og ned til sentrum enn å skysse barn fra Lø og Sørlia til Henning eller Mære? Er det billigere at en kommune ofrer grendene sine og fraflyttingen øker?

Steinkjer Kommune har de siste 20 årene aktivt drevet med en fortetting i sentrum, og nå må bygdene svi fordi det har vært lite engasjement fra kommunen sin side å tilrettelegge for tilflytting til bygdene.

Nok en gang ser man at intensjonsavtalen mellom gamle Verran Kommune og Steinkjer Kommune rett og slett er blitt lagt bort. Det det tydelig står at grendene skal ha basistjenester som barnehager, skoler sykeheimer og omsorgstilbud. Hvor blir det av disse med den styringen kommunen nå holder på med?

Har det tidligere Bondepartiet blitt et Senterparti som er for sentralisering innad i kommunen?

Vi i INP ønsker å utvikle bygdene, ikke avvikle.