De første artistene til Steinkjerfestivalen 2022 er endelig klare, og her blir det både gamle kjenninger og nye bekjentskaper når Hellbillies, Melissa Horn, Cezinando og Klover i Kamp tar turen.

– Endelig kan vi avsløre de fire første artistene til neste års festival, og jeg er stolt over at vi har fått booket fire artister som beskriver både bredden i festivalen og kvaliteten vi ønsker å levere, forteller festivalsjef Svein Bjørge i en pressemelding.

En del av den norske folkesjela

Hellbillies har tidligere spilt på festivalen, men det er over ti år siden sist. Bandet som har spilt i hver eneste krik og krok i Norge siden 1990 har nærmest blitt en del av den norske folkesjela. De har solgt 1 million plater og låta «Det finaste eg veit» har passert vanvittige 40 millioner på diverse strømmetjenester.

– Dette er et band for alle generasjoner. Etter over 30 år på vegen har de aldri vært bedre og den nye låta «Når alt er sagt og gjort» vil nok vokse til å bli en av de fineste norske sangskattene. Vi gleder oss enormt over at de nå kommer tilbake til Steinkjerfestivalen, sier Bjørge.

Melissa Horn er også en av de artistene som svært mange har hatt som ønske til Steinkjerfestivalen i mange år. Som en av Skandinavias største og mest elskede artister, har hun blant annet samarbeidet tett med Lars Winnerbäck, og gjennom årene også skaffet seg et stort og trofast publikum i hele Skandinavia.

– «Sårt, men utrolig vakkert og nært» har blitt sagt om Melissas sanger og hennes intime og dypt personlige sangskrivning fanger publikum i et eget univers som man aldri kommer ut av. Ikke vil man det heller, og det å få Melissa til Steinkjerfestivalen er noe vi er utrolig stolte av, forteller festivalsjefen. De to siste bandene er blant det aller beste norsk rap og hip hop kan vise til: Cezinando og legendariske Klovner i Kamp

Nye og gamle raphelter

Cezinando er i dag en av Norges aller største artister som har vært headliner på alle de største festivalene i Norge. Gjennom fem album har han imponert både anmeldere og publikum, og som live-artist har han vist at han takler de største scenene. Han har vunnet en drøss med Spellemannpriser og andre priser for både tekstene sine og musikken.

– Da Cezinando spilte i teltet på Torget i 2018, fikk han teltet til å koke. Nå er det en langt mer erfaren Cezinando som kommer for å oss til å danse i Rismelen, sier Bjørge, og legger til at siste artisten er en artist som har vært sterkt ønsket i flere år og som er levende legender.

– Endelig! Klarte vi å få ett av de banda som har stått høyt oppe på ønskelista i mange år. Og som publikum i alle aldre har mast om i like mange år. Klovner i Kamp har en helt unik evne til å skape fantastisk stemning på festival, som da også har gjort dem til en av de mest populære artistene på festivalene rundt omkring i hele Norge. Og endelig var det vår tur. Dette blir moro, avslutter festivalsjefen.