Lørdag fikk Sparbu idrettslag og Birgit Frøseth en ildsjelpris – og det fikk hun for at hun serverer ungene i Sparbu kveldsmat på klubbhuset.

Hun gikk av med seieren i Amfi Steinkjers konkurranse Amfelia- og Oskarprisen. Prisen var på 10.000 kroner.

– Tusen takk tusen takk til alle som har stemt på Sparbu idrettslag og kveldsmatserveringen min, og ikke minst til den som nominerte meg. Å få denne prisen betyr utrolig mye for meg, sier Birgit Frøseth, som selv hadde ideen.

Hun forteller at det er mellom 20–50 unger som er innom klubbhuset og spiser gratis kveldsmat i løpet av to timer i uka.

– Det er åpent for alle i Sparbu, enten man spiller fotball eller ikke, så det er inkluderende. Men jeg hadde ikke klart dette uten støtten jeg får fra Mære sanitetslag, Coop Extra Mære, Biltema, Gunnar og Inges bilservice, Røra fabrikker og Tine Verdal. Uten deres sponsorstøtte kunne jeg ikke startet opp med kveldsmat-prosjektet.

Ifølge Amfi var det mange nominerte. Av disse var det fire finalister som mottok diplom og blomster. Det var Nikita Vof, ungdomskontaktene i Steinkjer, Bagabu ungdomslag – og Sparbu IL.

Det var totalt 1.464 som stemte på sine favoritter.

Det var Kristin Landstad som nominerte Birgith Frøseth i Sparbu IL.