SpareBank1 Midt-Norge slår på stortromma og bruker av pengene som skal gå til samfunnsutbytte. Nå spanderer de gapahuker, benker, bålpanner og blomsterkasser til 100 nabolag i Midt-Norge.

I Steinkjer kommune sier de at følgende får: Ogndal IL, Framverran IL, Heggesåsen vel, Grenaderen boligsameie, Borettslaget Sagaveien 33, Gangstad vel og Mære vel.

Da banken spurte folk i Midt-Norge i fjor hva som kunne gjøre det enda bedre å bo her, fikk de mer enn 10.000 innspill. Mange av forslagene gikk ut på at det måtte være noe som ville være med å skape gode nabofellesskap. «Derfor bruker vi en stor andel av samfunnsutbyttet i år på å gjøre det triveligere å møtes utendørs», skriver banken i en pressemelding.

Tidligere i år kunne nabolag søke om pakker med gapahuk, blomsterkasser, bålpanne og benker. Responsen lot ikke vente på seg. «Vi ble overveldet av alle søknadene, dette var et veldig populært initiativ og det synes vi selvfølgelig er kjempestas! Nå ser vi fram til å levere pakkene til velforeninger, grendelag og organisasjoner i hele Midt-Norge».