Etter at UKM regionfestival ble avlyst tidligere i år, har det blitt jobbet for å finne andre måter å få vist fram alle de flotte kulturuttrykkene som ungdom skaper.

Nå er det klart at UKM Trøndelag inviterer til UKM digital vår 12. og 13. juni. Det opplyser Trøndelag fylkeskommune i en pressemelding.

Det blir fem forestillinger med kulturelle innslag fra ungdom fra hele Trøndelag, og selve sendingen går live fra Ørland og Namsos. Alle, uansett hvor man befinner seg, kan ved å klikke inn på UKM Trøndelag få oppleve to smekkfulle dager med ung kultur fra Trøndelag.

- Her får vi sett kommunene i både sommer- og vinterdrakt, være på innsiden av kulturskolen, kulturhuset, ungdomsklubben, samt høre hva ungdommene selv sier om kultur og egen kommune. Vi får også se ulike prosjekter og kulturuttrykk, forestillinger og workshops - og ikke minst utdrag fra det lokale UKM- arrangementet, forteller UKM fylkeskontakt, Anna Josefine Kvaløsæter i pressemeldingen.

Det vi kjenner som UKM lokalmønstring har noen kommuner , til tross for mange begrensninger, også fått arrangert.

- Til tross for restriksjoner og stadige endringer, har det vært stor vilje og drivkraft, både blant ungdom og voksne til å gjennomføre og finne alternative løsninger. Det har resultert i flere gode kulturaktiviteter for ungdom gjennom året, og UKM Trøndelag er svært imponert over det arbeidet som er lagt ned. Det er derfor med spenning og glede vi nå tilgjengeliggjør dette materialet med livesendinger fra Ørland og Namsos, sier Tor Erik Munkvold, som også er UKM fylkeskontakt.