Dampsaga senter er en av mange eiendommer som forvaltes av Zara eiendom. 

Utleie siden 1970

Zara eiendom leier ut næringslokaler i tillegg til leiligheter.

To veletablerte detaljister i Steinkjer, Sakshaug Sport AS og Lyngs Butikker AS ved Per Sakshaug og Gunnar Lyng startet i begynnelsen av 1970-tallet med planleggingen av et felles butikksenter på Sørsileiret. Tomta ble kjøpt i 1976 og 1. juli 1981 ble Zebra Butikksenter åpnet med 50-50 % eierskap mellom disse to firmaene.

Senteret utgjorde i starten 7900 kvm. butikkflate over to etasjer med 28 leietakere, og ble etter kort tid påbygd og utvidet til å omfatte arealer for 44 virksomheter innen kontor og butikk. Etter noen få års drift kom Erik Sakshaug inn som senterleder/daglig leder i selskapet. Senteret ble i år 2000 solgt til Amfi Eiendom AS, den gangen med hovedeier Lars Løseth, en mann vi hadde god kjennskap til gjennom dagligvare og senterdrift.

Løseth solgte Amfi Steinkjer etter et par år til Thon-gruppen som i dag eier senteret. Hovedgrunnen til vårt salg av senteret var fordelene ved en kjedetilknytning gjennom Amfi og at planene for et oppkjøp av Coops Globus Senter og sammenbyggingen av disse to sentrene samt at en ytterligere større utvidelse av arealer var igangsatt. Vårt eiendomsfirma skiftet da navn til Zara Eiendom AS. Gevinsten fra salget ble brukt til å investere i og utvikle andre eiendommer i Steinkjer. Zara Eiendom AS har i dag fem datterselskaper som Stein Arild Lyng har ansvaret for den daglige driften av.

Wist senteret. 

 

WIST SENTERET 

Det tidligere Bjarne Wist/Volvo senteret ble kjøpt og ombygd til i starten å bli et POST senter med Hovedpostkontor, Postbank og Postens callsenter. Etter få år endret Posten i Norge sine konsepter og nedbemannet samt reduserte betydelig sitt arealbruk. Wist Senteret ble da ombygd og utvidet med en større butikk- og kontorfløy og fremstår i dag som et innholdsrikt næringsbygg med variert innhold. Som nærmeste nabo til Amfi er beliggenheten god og det er rikelig med gratis kundeparkering på egen tomt. I tillegg til flere kontorbrukere har følgende bedrifter tilhold der: 

Riis Bilglass, Zebra Blomster, Baker`n, Europris, Reko, ISS og Langnes & Bakkan/ACT.

Dampsaga senter. 

 

DAMPSAGA SENTER 

Zebra Eiendom AS (senere Zara Eindom AS) inngikk i 1986 et samarbeid med Steinkjer kommune og Sparebanken gjennom etableringen av Dampsaga Utbyggingsselskap AS. (eierskap Zara 62%, Steinkjer Kommune 19% og Sparebanken 19%). Styreleder var Johan Solheim, Steinkjer Kommune. Daglig leder var Gunnar Lyng, Zara Eiendom. Oppgaven var å regulere det 52 mål store området samt å realisere utbyggingen i tråd med en plan ut fra en arkitektkonkurranse for området inklusive parkeringshus og parkområder. Utbyggingen ble gjennomført med kulturhus, tre kinosaler, bibliotek musikkskole, nytt badeanlegg, boliger, næringsbygg, parkeringshus og parkarealer i løpet av en 12-års periode. Dampsaga Næringsbygg AS ble etablert av Zara Eiendom AS og drives i dag under navnet Dampsaga Senter. Dette senteret har de siste årene utviklet seg til å bli et bydelssenter som dekker behovene til beboere i området. Beliggenheten like ved E6 er god og gir mulighet til profilering mot en av de mest trafikkerte veiene i byen. Her er det god og gratis parkering både foran inngangen og i parkeringshuset som man kan gå tørrskodd fra og inn i senteret. I dette senteret er det også noen kontorbrukere og inneholder i tillegg til de: Spar Supermarked, Baker`n, Noen, Kiroprakterklinikken 0-100, Dean Frisør, Vitusapotek, Zavanna, Helsebutikken, Hudlege, Saga FT og Cafe Baker`n. 


Tingvold park hotell. 

 

TINGVOLD PARK HOTELL 

Grønli Eiendom v/Odd Grønli solgte Tingvold til Zara Eiendom før jul i 1993. Allerede i 1995 ble det foretatt en utbygging av hotellet. Dette ble gjort for å øke romkapasiteten og for å få flere konferanserom. Hotellet leies i dag ut i sin helhet til Best Western Tingvold Park Hotel. De senere år er det foretatt en betydelig oppgradering både inn- og utvendig. Spisesal og selskapslokaler er pusset opp og samtlige 51 hotellrom ble totalrenovert sist vinter.  

Hotellet fremstår i dag som et sted både med sjel og moderne comfort. 

Kongens gate 32 og 34. 

 

KONGENSGATE 34 AS 

Gården i Kongensgate 34 sto tom i noen år etter at Sparebank1 flyttet fra sentrum. Zara Eiendom kjøpte den i 2013 og brukte et par år på å foreta en totalrenovering av gården. I dag er det 16 moderne leiligheter i de tre øverste etasjene i tillegg til næringslokaler i første etasje. Pizzabakeren har tilhold der, og i løpet av våren vil Steinkjers nye Mathall åpne i 500 kvm. nyoppussede lokaler. 

Kongens gate 33 og 35. 

 

SENTRUMSGÅRDENE STEINKJER AS  

Dette selskapet eier flere gårder og seksjoner i Konges Gate 29, 31, 32, 33 og 35.  

Næringsseksjonen i første etasje i Kongensgate 29 går for tiden gjennom en total «makeover» og skreddersys til Norconsult sitt bruk. De vil flytte inn i lokalene i løpet av våren 2019. 

Gårdene Kongensgate 31,33 og 35 inneholder næringslokaler i første etasje hvor bla. Kings Corner, Grill1, Form & Farge, Kreativ og Mintage Lounge har tilhold. De tre øverste etasjene inneholder 15 leiligheter, noen kontorer samt La Femme frisørsalong. 

Kongensgate 32 (Klæthgården) ble kjøpt i 2017. Etter litt tilpassinger av næringslokalene i første etasje har i dag Vårtun Blomster, Tasty og Hjerterknekten tilhold der. I de tre øverste etasjene pågår det nå full renovering. Her bygges det 11 moderne leiligheter som vil stå klare til utleie tidlig i 2020. Har du behov for næringslokale eller leilighet, ta kontakt med Stein Arild Lyng på  

Tlf. 90 20 15 90 eller E-post: stein.arild.lyng@lynginvest.no 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Steinkjer-Avisas redaksjon, men av Steinkjer-Avisas markedsavdeling.

Steinkjer-Avisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på steinkjer-avisa.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.