Magnus Bakkan Johansen, Kristian Langeng og Arild Volden ønsker velkommen til Steinkjer Fargesenter. I tillegg til disse tre jobber Bård Erik Kinderås og Kristoffer Ulvin Skogset i butikken – alle med lokal fagkunnskap og gode råd.  

Fargerik historie

Steinkjer Fargesenter har historiske røtter som strekker seg 100 år tilbake i tid, og solid fagkunnskap og lokal tilhørighet har hele tiden vært viktige suksessfaktorer for butikken i Ramberggården.  

Steinkjer fargesenter ble etablert i 1994 i av Torgeir Opland og var på mange måter en videreføring av Malermester Rambergs forretning i ”Ramberggården” i Ølvegata 18.  

Ramberg kjøpte bygården av Grendahl Auto AS i 1986, som opprinnelig ble bygd som verksted for Steinkjer Jern- og metallstøperi i 1953. Siden gang har Ramberggården huset mange virksomheter – blant annet bank, postkontor, veterinærer, kirke og trafikkskole.  

Da Torgeir Opland startet Steinkjer fargesenter i 1995 fikk han med seg Knut Rennan fra Farve Bo-milø og Anne Berit Føinum fra Føinum Fargehandel, og det er nettopp Føinum-navnet som har fargefag-historie tilbake til 1921 da Andreas Føinum etablerte fargehandel og kolonial i Steinkjer. Knut Rennan hadde tidligere jobbet  hos Bromstad Fargehandel på Nordsia, men ”ble med på handelen” da Torgeir Oplands far, malermester Harald Opland, kjøpte Bromstads farvehandel i 1976 og videreførte bedriften  som Farve Bomiljø Steinkjer.  

Eneste lokal-eide

Dagens eiere er Arild Volden og Kristian Langeng som kom inn i butikken i 1995. Steinkjer fargesenter er også medeiere i Happy Homes – en farge- og interiørkjede med lokale butikker i Norge og Sverige. 

- Det er kjempeartig å se at vi som nå er den eneste lokal-eide bransjebutikken for maling og bygg i Steinkjer har livets rett i konkurranse med de store aktørene både når det gjelder pris og kvalitet, sier daglig leder Arild Volden. 

Steinkjer fargesenter er forhandler av kvalitetsprodukter fra blant annet gode levrandører som Tjæralin, Norsol, Gjøco og Golvabia. Norske Tjæralin er leverandør av alt innen maling, Norsol er en av Norges ledende solskjerminsbedrifter. Mørebdriften Gjøco AS produserer og markedsfører maling, beis, lakk og epoxyprodukter og Golvabia er en Svensk produsent av tregulv, tekstile gulv og fliser – og som produserer tregulvene i egne fabrikk i Anderstorp i Småland.  

Gir råd til kundene

- Vår fagkunnskap og erfaring med produktene vi har solgt gjennom lang tid er gull verdt for kundene våre. Vi kjenner varene vi selger veldig godt, og kan til en hver tid gi kvalifisert hjelp og gode råd, sier Volden og legger til;  

- Vi skal rett og slett være best på produktene vi forhandler.  

Volden mener at bransjen på mange måter har forandret seg lite siden han og Langeng begynte i 1995, men at det er et større volum varer som går inn og ut av butikken. Han peker også på at det er billigere å male huset i deg enn det var i 1995.  

– Sett ut fra reallønna så var det nok mer kostbart å male huset i 1995. I dag har vi bedre produkter som har blitt billigere å fremstille. Det bety også  at vi selger mer volum enn vi gjorde for 30 år siden. Da er det også en fordel at vi har gode parkeringsmuligheter rett utenfor butikkdøra – og at vi gjerne hjelper til med å bære ut varene  til bilen din, smiler Volden.  

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Steinkjer-Avisas redaksjon, men av Steinkjer-Avisas markedsavdeling.

Steinkjer-Avisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på steinkjer-avisa.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.