Kontorleder Rune Gjermo og Norconsult har god ordretilgang, og de er blant mye annet i full gang med prosjektet som skal rehabilitere og modernisere Steinkjer samfunnshus.  

Utvider, bygger «Bigroom» og trenger flere arkitekter 

Norconsult vokser stadig.

Norconsult har allerede fylt opp to etasjer i Kongens gate 27, men er nå også i ferd med ta i bruk bygården på gateplan. Her bygges det effektive møtekontor etter «Bigrom»-prinsippet. 

- «Bigroom» er et rom som skal utformes for effektivitet. Møtebord i hesteskoform, en digital vegg for visning av 3D-modeller, en analog vegg med et tusj og tavle og skreddersydd til de som deltar på møtet. I tillegg blir det møtekultur med konkrete mål, beslutningsdyktige deltakere og god struktur, sier Rune Gjermo som er kontorleder hos Norconsult i Steinkjer.  

Det er en klar tendens i bransjen at man ønsker å luke bort «unyttige» og lange møter uten resultatorientering.   

- Det er ønskelig for alle parter at møtene blir mest mulig målrettet og meningsfylt. Effektivt, konstruktivt og rettvendt mot målet som alle i fellesskap vil oppnå. 

Utstillingsvindu

Gjermo er ikke redd for at en slik møtehverdag kan bli stressende. Heller tvert imot.  

- Det som stresser er tingene man ikke får gjort. Dårlig oversikt og utydelig kommunikasjon lager stress. Med rask avklaring, tydelig oppgaver og oversikt senkes skuldrene, mener Gjermo.  

De nye kontorlokalene skal etter planen være klar medio juni, og da planlegger Gjermo å invitere kunder og interesserte til en åpningsmarkering.  

- Vi må lage litt stas rundt at vi tar i bruk «hele» bygården. Det blir jo på en måte utstillingsvinduet vårt for alle som passerer oss i gata. 

Stor bedrift

Gjermo forteller videre at Norconsult har 82 medarbeidere i gamle Nord-Trøndelag fordelt på kontor i Stjørdal, Verdal, Levanger, Steinkjer og Namsos. Vi er representert med arkitekter, rådgivere innen alle fag og takst. Vi har jevnt god ordretilgang og har for tiden spesielt fokus på å øke vår arkitektressurs. Vi ser at arkitektene kommer i kontakt med potensielle kunder tidlig og generer oppdrag til våre øvrige ingeniørfag.  

Norconsult eies av alle medarbeiderne og det er en grunnleggende målsetting om å generere verdiskapning. Og som sagt trenger vi nå øke arkitektandelen. Vi jobber med saken og har flere utlysninger på gang, smiler Gjermo.  

Kontorlederen jobber også med å få opp kvinneandelen i Norconsults kontorer. Per i dag er to av seks avdelingsledere i gamle Nord-Trøndelag kvinner. Konsernet har en kvinneandel på 32 prosent, mens andelen hos oss er 26 prosent. Jeg brenner virkelig for å øke andelen, sier Gjermo og forklarer:  

- En god balanse betyr veldig mye for både problemløsning og dynamikk. Jo flere forskjellige tilnærminger desto bedre blir samspillet og resultatet. 


Tre på Steinkjer-kontoret:  

Melina Lefsaker 

 

Melina Lefsaker  

Alder: 25 

Fra: Skien 

Fagfelt: Arkitekt. 

Akkurat nå: Planløsning av nye kontorer i flere oppdrag. 

Gjør hva: Planløsning, økonomistyring, praktiske løsninger, krav og utforming.  


Hege Ski Nilsen 

 

Hege Ski Nilsen 

Alder: 33 

Fra: Steinkjer 

Fagfelt: Bygningsingeniør. 

Akkurat nå: Steinkjer samfunnshus 

Gjør hva: Ivaretar konstruksjonsikkerhet, beregninger og tilpassing av nye behov.  


Ida Gotvassli 

 

Ida Gotvassli  

Alder: 30 

Fra: Steinkjer. 

Fagfelt: Vannkraft. 

Akkurat nå: Nedre Fiskumfoss kraftverk 

Gjør hva: Dimensjonering, oppdragsledelse, beregning, befaring og rapportering. Norconsult fakta: 

* Norconsult er Norges største og en av Nordens ledende tverrfaglige rådgiverbedrifter innen samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur, med virksomhet som spenner over flere kontinenter. 

* Årlig er selskapet engasjert i over 20000 prosjekter for private og offentlige oppdragsgivere innen bygg og eiendom, samferdsel, energi, industri, vann og avløp, olje og gass, miljø, plan, arkitektur, sikkerhet og IT. Norconsults tjenester omfatter planlegging og rådgivning i alle faser av et prosjekt. Når vi anbefaler løsninger, er vi opptatt av å tenke helhetlig, og vi har betydelig kompetanse innen miljø og sikkerhet. 

* Hovedkontoret ligger i Sandvika utenfor Oslo og selskapet er eid av medarbeiderne. Av Norconsults 3 600 medarbeidere arbeider 2 650 i Norge. Totalt har vi 97 kontorer i Norge og internasjonalt. For oss er lokal kunnskap om kunden og oppdraget viktige faktorer for å lykkes. En av Norconsults styrker er vår brede ressursbase og det tette faglige samarbeidet på tvers av våre mange kontorer. Dette sikrer forutsigbar kapasitet og solid kompetanse til å utføre oppdrag av varierende innhold og størrelse, uavhengig av geografi. 


Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Steinkjer-Avisas redaksjon, men av Steinkjer-Avisas markedsavdeling.

Steinkjer-Avisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på steinkjer-avisa.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.