Gipling har vokst seg stor siden den spede starten. 

Det starta med ei lita sag ...

...ei gårdssaga i Fram-Verran som har utviklet seg til å bli en effektiv totalleverandør av trelast og byggevarer.  

Det hele startet med Peter Lornts Gipling og en gårdssag i Fram-Verran for lenge, lenge siden. I 1930 flyttet Peter Lornts til Steinkjer for å selge trelastproduksjonen sin fra et lite skur på Steinkjerkaia. 

Landets første Byggmakker 

På 30-tallet startet han eget sagbruk og høvleri i byen – ett av suksessproduktene var staver til trekasser, som ble brukt i norske fiskerier og eksportert både ut i Europa og til fjernere verdensdeler. Like etter krigen startet en målbevisst satsing på et bredere sortiment, flinke folk ble ”headhuntet” – og en ny butikk ble åpnet i Kongens gate på Nordsia. 

Sagbruk og høvleri ble etter hvert lagt ned, og fra da av ble det satset stort på salg av trelast og byggevarer. Butikklokalene ble fort for små, og på 80-tallet så et stort og moderne byggvarehus dagens lys. Dette ble landets første BYGGMAKKER-forretning – og kjedens pilotbutikk. 

Byggmakker Gipling 

I dag er det nitten Byggmakker Gipling-butikker i Nordland, Trøndelag og Hedemark. Veien fram til i dag har vært både lang og spennende. Bedriften har overlevd både brann og krig, og ikke minst har landet vårt endret seg. Riktige beslutninger til riktige tider er nøkkelen til at en bedrift skal overleve på sikt. Gipling har tatt mange gode veivalg, og i 2018 ble Gipling AS heleid av Byggmakker-kjeden.  

Selskapet sysselsetter i dag ca. 540 ansatte og har en omsetning på rundt 1,8 milliarder kroner. I Steinkjer har vi et stort varehus, samt administrasjon og sentrallager for alle våre nitten varehus. Vår visjon er å være en effektiviserende partner for profesjonelle kunder og tilby overraskende enkel handel for husholdningene. 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av Steinkjer-Avisas redaksjon, men av Steinkjer-Avisas markedsavdeling.

Steinkjer-Avisa er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på steinkjer-avisa.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.