I noen aviser står det med fete typer: "FHI: Booster for dem under 45 kan starte før jul". "Gladnyhet om boosterdoser". Årsaken til sistnevnte overskrift, er at tilbakemeldinger fra flere kommuner er at de har masse vaksiner, men mangler armer å stikke dem i. Ifølge Dagbladet.

Slike overskrifter ser ut til å gjøre folk usikre. Det har hett seg at det skal gå 4,5 måneder siden siste dose, men flere prøver tydeligvis å få den siste såkalt boosterdosa litt før. Noen skriver på Facebook at det bare var dager om å gjøre, at det trolig hadde vært best for alle om de hadde hatt dose 3 før de reiste til Kanariøyene nå i jula. Andre skriver at det bare var to dager om å gjøre: "Selvfølgelig fikk jeg ikke vaksine, jeg var for tidlig ute. Prinsipielt er det helt tullete". Hun måtte da betale for en legetime uten oppmøte, dama i Steinkjer.

Det er sikkert mange som er enige med disse som skriver og klager på Facebook, og det er sikkert like mange som forholder seg til at det må ha gått minst 4,5 måned. Men er det virkelig så nøye da? Og kanskje kan det være at det gjøre forskjeller.
Kommuneoverlege i Steinkjer, Sunniva Rognerud, sier følgende fredag 17. desember.
- Det skal ha gått minst 20 uker siden 2. dose.