Etter innledende skyting lå16-åringen på sjette plass. I finalen skjøt han veldig godt. Så godt at han ledet før siste skytter, Even Nordsveen fra Løiten skjøt sine skudd.

– Jeg er kjempefornøyd med andreplassen i hovedkonkurransen. Han som vant skyter også internasjonalt, så det skulle vel egentlig bare mangle at ikke han skulle stikke av med norgespokalen, sier Alexander Løfblad.

Før NM var ikke resultatene slik han hadde ønsket. På stevner rundt i Trøndelag stemte ikke alt. Han var så misfornøyd med egen skyting sin at han faktisk ikke var helt sikker på om han skulle ta den lange turen opp til Målselv i Troms.

– Heldigvis tok jeg turen. Det har vist seg at jeg presterer best under press, og det er jo en fin egenskap å ha med seg, sier den meget talentfulle jaktskytteren fra Beitstad jaktskytterklubb.

Suverent juniorgull

Med andre plass i mesterskapet, to poeng bak norgesmesteren, ble det et suverent gull i juniorklassen, hele 18 poeng foran sølvvinneren.

Alexander var også med på Beitstad jaktskytterklubb sitt lag sammen med Vidar Almlid og Kenneth Johnsen. Der ble det bronse i lagskyting. På fylkeslagsskytingen var Alexander ankermann på Nord-Trøndelag sitt lag, og med 99 poeng sikret han omskyting om gull/sølv mot Sør-Trøndelag. Der endte det også med gull for Beitstad-junioren. På laget i fylkesmesterskapet var også klubbkompis Kenneth Johnsen.

I elgbaneskyting - jegerklassen ble det sølv til klubbkameraten Rune Busch

Fullt på veggene

Hjemme på gutterommet i Beitstad skal det opp enda flere plaketter på veggen, i tillegg til de 21 han har fra før.

Pappa og leder i Beitstad jaktskytterklubb, Truls Løfblad innrømmer at han er fryktelig stolt av sønnens prestasjoner med rifla.

– Vi er vanvittig stolt av prestasjonen hans, igjen. Selv om det var et amputert NM med færre deltakere enn vanlig, var jo de aller beste med. Alexander viste nok en gang at han tåler mye press.

Til høsten starter Alexander Løfblad på naturbrukslinja på Grong videregående skole. Da er han litt usikker på hvor mye skytetrening det vil bli.

– Jeg ser for meg et yrkesliv i skogen. Så da er dette det rette for meg. Da må skole blir førsteprioritet, så får jeg legge inn noen ekstra skyteøkter i helgene.