Forrige uke ble fjorårssuksessen "Sommersprell" gjentatt i Stod. Alle barn i bygda fra 1.-10- klasse var invitert til å delta, og det var mange som ville være med.

Stod Frivilligsentral sto som arrangør, med daglig leder og prosjektleder Nina Rygg i spissen, i tillegg til mange frivillige, som til sammen la ned over 500 dugnadstimer i løpet av uka.

Mange støttespillere

Sommersprell er et prosjekt under BEFEST (BEdre FEllesskap og inkludering i STod), og uka bød på en lang rekke aktiviteter: friluftsliv, matlaging/baking, underholdning, kreativt verksted, skogplanting og disco.

Steinkjer kommune er hovedstøttespiller gjennom de statlige midlene til sommeraktiviteter for barn og ungdom.

– I tillegg har Coop Midt-Norge SA sponset all mat. Byggmakker, Biltema, Inntre og Ystgård bygg har sponset materialer og utstyr. Ingvild og Odd Robert Hatling har sponset egg, Stod sanitet har gitt støtte til t-skjorter, pluss at de har ordnet alle matpakker, Nardo Bil lånte ut bil, Nortura har sponset pølser, Heimlaga As har sponset bamsesaft, og to karer fra bygda har stilt som båtsjåfører, forteller Rygg.

Diskoteket torsdag kveld, i samarbeid med Stod idrettslag, var veldig populært, rapporteres det.

Overnatting og skogplanting

Ståle Berg fra GoFishing hadde med den største friluftslivgruppen på overnatting på Henningvatnet.

– Der satte de garn, røyka fisk, fisket med stang, var ute med kano, badet og lærte om knuter, forteller Rygg. Utstyret som ble brukt var lånt hos Bua Steinkjer.

Sommersprell-deltakerne gjorde også litt samfunnsnyttig innsats, da de plantet nærmere 500 granplanter under skogdagen med Skogselskapet.

Den innholdsrike uka ble avsluttet med forestilling fra underholdningsgruppa fredag, der alle deltakere, foresatte og andre som hadde lyst til å se kunne være med.