– Sommersprell i Stod 2022 er endelig i gang – og for en start. Dette er helt fantastisk og unikt at vi får til. Med utrolig mange frivillige som stiller på dugnad og hjelper til, barna som stråler, ungdommer i sommerjobb og været som spiller på lag – kunne det ikke vært bedre. Det sier Nina Rygg, som er prosjektleder for Sommersprell i Stod og leder i Stod Frivilligsentral. Det er Stod Frivilligsentral som står som arrangør.

Ei uke med sprell

Det er tredje gang det arrangeres Sommersprell i Stod i uke 26.

– Fra mandag til fredag er det gratis sommeraktiviteter for barn og ungdom tilhørende i Stod/Sunnan. Det er aktiviteter som skal skape glede og begeistring, forteller Nina Rygg, som i samarbeid med andre lag og foreninger i bygda klarer å gjennomføre dette gratisarrangementet for tredje gang.

– Vi hadde ikke klart det uten alle de frivillige som bidrar med mer enn 600 dugnadstimer. Vi hadde ikke klart det uten økonomisk støtte og sponsormidler heller, så takk til alle.

Mange ulike aktiviteter

Barna og ungdommene kan velge ulike grupper de kan delta i.

– I år kan barna fra 1. – 4.-klasse velge mellom baking/matlaging og friluftsliv. Dem fra 5. – 10.-klasse kan velge mellom friluftsliv, underholdning med teater, kreativt verksted med sløyd og håndarbeid, og ballaktiviteter. Det er med andre ord noe for enhver smak når det er Sommersprell i Stod, sier Nina Rygg.


Stod Frivilligsentral ble stiftet 1. oktober 2007 og eies av Stod Samfunnshus og Bygdeutvikling SA, som består av følgende eierlag; Binde skolekorps, Forr historielag, Stod Bondelag, Stod sanitetslag, Stod Teaterlag og Stod Idrettslag.