90-åringen måtte opp å synge kl. halv fire på natta

Sparbu Songlag er 90 år. Koret har 35 medlemmer - i alderen 23 år til 70 pluss.

Sparbu Songlag er 90 år. Koret har 35 medlemmer - i alderen 23 år til 70 pluss. Foto:

Sparbu Songlag var 90 år i verste koronatia. Nå prøver de at det skal la seg gjøre å markere jubileet.

DEL

Sparbu Sparbu songlag inviterer til mimrekveld og jubileumsmarkering på Heistad 25. oktober og 1. november.

- Vi håper ikke koronaen setter en stopper for oss denne gangen også. Planen var å ha en stor jubileumsmarkering på nyåret. Nå er vi optimistiske - derfor håper vi det er mange som har lyst til å være med å mimre i lag med oss. Vi kan friste med snutter av videoopptak fra cabareene våre på 90-tallet, gamle korbilder, en liten mannekengoppvisning av korets drakter/uniformer i løpet av disse 90 årene - og ikke minst kan vi friste med sang. Vi starter med sangen som Sparbu Songlag opptrådte med for aller første gang i 1930. Det var Fager kveldssol smiler. Etter den følger vi på med sanger som representerer de kommende 90 årene, sier Asbjørn Dahlum, som er arrangementsansvarlig.

Sparbu songlag er 90 år. Asbjørn Dahlum (venstre), Annike Røstadsand, Nora Grøtting Espestøyl og Jørund Oskar Ertsås håper det er mange som har lyst til å mimre i lag med dem.

Sparbu songlag er 90 år. Asbjørn Dahlum (venstre), Annike Røstadsand, Nora Grøtting Espestøyl og Jørund Oskar Ertsås håper det er mange som har lyst til å mimre i lag med dem. Foto:

Han sier koret har mye fint å se tilbake på.
- Som det eneste koret fra Steinkjer var vi med på prosjektet "Salmeboka minutt for minutt" i Vår Frues kirke i Trondheim. Da sang Sparbu Songlag fire salmer kl. halv fire om natta. Folk begynte å ringe hjemmefra, for de hadde sett oss opptre på TV. Det var en spesiell og artig opplevelse. Vi hadde også et spennende samarbeid med Malm Trekkspillklubb. I lag med dem satte vi opp Sound of M|usic, noe som ble en stor suksess. Vi har også hatt jazzkvelder med fylkesmusikere - og gjort mye for å få fram musikk komponert av sparbygger.

Det vil selges billetter til 50 personer i storsalen på Heistad de to kveldene.

Det er 35 medlemmer i Sparbu Songlag. De er fra 23 år til 70 pluss. Det er Kirsten Knedal Andersen som er dirigent. Korets leder er Jørund Oskar Ertsås.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken