Siden de gikk på folkeskole og realskole i Steinkjer - og ble konfirmanter i lag i 1956, har de hatt jevnlig kontakt de 80 år gamle damene som møttes i Steinkjer forrige uke.
- Onsdag fikk vi se hvor fint det har blitt på det nyoppussede samfunnshuset. Da dukket det opp mange minner, blant annet fra da vi var der på dans. Ferden gikk videre til rådhuset - der vi fikk en prat med ordfører Anne Berit Lein. Etterpå spiste vi lunsj i Hegdahl-gården Kafé. Der ble vi tatt godt imot av Anne Mette Hegdahl, forteller Lissi Bones Mathisen, som er den eldste av 80-åringene.

Det er bare hun som bor i Steinkjer, så opplegget i "jentenes" hjemby var det hun som organiserte.
- Da vi spiste lunsj i Hegdahl-gården fikk vi en overraskelse. Plutselig dukket Hilde Schønborg opp med sin datter Marianne. De har begge to utstilling der for tiden. Hilde gikk forresten i parallell-klassen vår på Steinkjer skole.

Torsdag var de på Inn-Trøndelag Helse- og beredskapshus for å se hvordan det har blitt der.
- Jeg vet jo hva som skjer og rører seg i Steinkjer, og mye av det vet også mine klassevenninner, men det var virkelig artig å få vist dem rundt. På ettermiddagen fikk vi se hvordan utsikten er fra branntårnet på den gamle brannstasjonen. Samme hvor vi kom ble vi tatt godt imot, forteller Lissi Bones Mathisen.

De var 10 klassevenninner som har hatt jevnlig kontakt siden de var ungdommer. De har vært på flere turer i lag, både i Norge og Sverige. Etter hvert har en falt bort. To av dem bor på sykehjem i dag.