Gå til sidens hovedinnhold

36 millioner i overskudd, kan vi NÅ prioritere barna?

Leserinnlegg

Steinkjer kommunes årsregnskap viser nå at kommunen hadde et overskudd på 36.5 millioner i 2020. Samtidig sultefores barnehagene i kommunen, mange barnehager har verken råd til nye leker eller andre goder til barna. Situasjonen er faktisk så ille at flere barnehager har varslet at de muligens må stenge dørene i løpet av året.

Spesielt så er det de private som driver i utkantene av kommunen som sliter, det er mye lettere å drive økonomisk rasjonelt i sentrum med større enheter, slik de kommunale gjør.

Hva slags samfunn er det vi skaper om vi ikke kan prioritere barna? Er det bare de midt i byen som skal ha et barnehagetilbud? Er det ikke barna som skal være fremtiden vår?

Vi i FrP heier på alle de englene som passer på barna våre, alle de flinke menn og damer som hver dag tar vare på våre små. De som sørger for at mens foreldrene er på andre jobber, så er smårollingene trygge og varme, de som trøster en liten gutt som har fått sitt første skrubbsår i vilter lek, de som tålmodig, time etter time forklarer om det som for en liten pike er livets små og store mysterier. Kort fortalt alle de som hver dag står på for å sørge for at neste generasjon med steinkjerbygg får en best mulig start på livet.

I vårt alternative budsjett for 2021 foreslo Fremskrittspartiet 7 millioner ekstra til barnehagesektoren. Noe vi også forsøkte iherdig å få de andre partiene med på, men dessverre ikke lyktes med. Nå viser regnskapet for fjoråret at vi kunne tatt dette løftet for barnehagene, helt uten å kutte i andre tilbud. Vi synes det er betenkelig at flertallet i kommunestyret ikke er villig til dette når tallenes tale er så klar.

Men det er enda ikke for sent å snu, man kan endre på politiske vedtak som så åpenlyst slår feil ut. Svelg stoltheten, nå bør det være barnas tur, det fortjener de!

Kommentarer til denne saken