Koronautbruddet i Steinkjer brer om seg, og i løpet av søndagen er det meldt om 11 nye tilfeller- det siste ved 16-tiden, en mann i alderen 18-65 år. Dermed er vi oppe i totalt 33 smittede siden mandag.

En rekke skoler er berørt, blant annet Steinkjer ungdomsskole, Mære skole, Mære landbruksskole, Folla skole, Lø skole og Henning skole. Anslagsvis 2000 i Steinkjer er nå i en eller annen form for karantene - enten ventekarantene eller smittekarantene. Utbruddet berører også Egge barnehage, Mære gårdsbarnehage og Nortura.

Kriseledelsen i kommunen samles søndag kveld til møte.

– Vi må ta en status nå i kveld, og se hvordan vi skal angripe starten av kommende uke. Vi er nødt til å ta en fortløpende vurdering på om vi skal endre tiltakene, eller om vi skal tilføre nye, sier kommune overlege Sunniva Rognerud til Trønder-Avisa søndag ettermiddag.

Kommunen skriver også følgende på sine hjemmesider:

De fleste av de som er bekreftet smittet med Covid-19 har vært på ulike butikker, bensinstasjoner, caféer og liknende i Steinkjer mens de var smitteførende. Omfanget er nå så stort at vi ikke lenger har mulighet til å gå ut med detaljert informasjon om hvor de har vært. Derfor oppfordrer vi alle om å holde seg mest mulig i ro, teste seg ved symptomer og forholde seg til det som står i den lokale forskriften som ble vedtatt.

Du kan bestille time for testing HER eller ringe til testteamet på tlf. 477 90 683. Det meldes om stor pågang på telefonen, så det kan være vanskelig å komme gjennom, men folk oppfordres til å prøve igjen hvis de ikke får svar.