Tema

fredag 23.02 2018

Flere aktører vil være en del av kultursatsingen i sentrum

Sambruk tilpasset fremtidens kulturbruk

Et smart og fleksibelt kulturhus tilpasset kulturinstitusjoner i endring. Det er målsettingen for kultur-satsingen i sentrum, som nærmer seg realisering.

torsdag 22.02 2018

Peppes Pizza vil etablere seg i Steinkjer

Peppes Pizza har ambisjoner om å åpne 50 nye take away-restauranter i løpet av de neste tre årene. Steinkjer er et av stedene hvor de ønsker å etablere seg, og nå er de på leting etter en egnet driver.

onsdag 21.02 2018

Hoppgullet motiverer

Dagen etter at Andreas Stjernen fra Sprova idrettslag tok OL-gull i laghopping i Pyeongchang i Sør-Korea, var en gjeng hoppentusiaster i full gang i Steinfjellet i Sprova.

Håper på stinn brakke

Søndag skal det synges favorittsalmer fra en rekke artister i Beitstad kirke. For publikum er det gratis inngang. Håpet er at kollektbøssa blir fylt til randen. Alt går inn i orgelfondet.

tirsdag 20.02 2018

Ekstremt mye elg å se

Lørdag sto det 18 elger utenfor soveromsvinduet til den tidligere lederen ved Brandheia Villmarkssenter, Mari Lisbet Finstad. «Itj rart at elghuinn bli tullåt», sier Finstad, som er vant med å se 10–12 elger utenfor huset.

mandag 19.02 2018
9

En kjempefest i Vellakleiva

Det ble en kjempefest da NM i rattkjelke gikk av stabelen oppe i Vellakleiva. Et aldri så lite femårsjubileum sprengte deltakerlistene, og en minibuss med trondheimere gjorde et sterkt inntrykk.

fredag 16.02 2018

Bokslipp med Anders Sletvold Moe på Kunstnernes Hus i Oslo

Separatutstilling ble bok

I 2014 lagde Anders Sletvold Moe utstillingen «Passage for reflection» på Vigeland-museet. Nå har det kommet bok om utstillingen og det ble markert med bokslipp og kunstsamtale på Kunstnernes Hus lørdag.

Hjertelig møte med skolebarn i Nepal

Geotekniker Åse Marit Wist Amdal (28) fra Steinkjer fikk et sterkt møte med skolebarna i jordskjelvrammede landsbyer i Nepal.

Vil ha flere jenter i teknologiske fag

Etter nedgang i kvinnelige søkere til teknologistudier arrangerte Nord universitet temadagen «Jenter og teknologi».

Quality Grand Hotel åpnet 12 helt nye hotellrom

Første svar på hotellutfordring

Med 12 totalrenoverte hotellrom utvider Quality Grand Hotel kapasiteten, samtidig som de venter spent på utredningen som skal gi svar på at om det er marked for flere hotellsenger etter Steinkjers rolle i nye Trøndelag.

Jakter smartere tjenester

Heftig, men utrolig spennende. Slik beskrives arbeidet med å slå sammen kommunene Steinkjer og Verran.

torsdag 15.02 2018

Vinterfesten på torget er avlyst

Lite forhåndssalg gjorde at arrangørene velger å avlyse.

onsdag 14.02 2018

Ny Beitstad-trener på plass

Jan Tore Persgård (53) fra Følling er mannen som skal trene Beitstad til opprykk neste år.

Trøndersk mesterskap i yrkesfag ble avholdt på Steinkjer videregående skole tirsdag

Tøff kamp om seieren

Steinkjer vgs. fikk æren av å være vertskap for det første mesterskapet i yrkesfag i det sammenslåtte Trøndelag. Det endte med en første- og tredjeplass for arrangørskolen.

mandag 12.02 2018

Mer penger til Rismelen

Kulturdepartementet bevilger 4 millioner kroner til Rismelen aktivitetspark. Lørdag fikk kulturministeren ta parken i nærmere øyesyn.

fredag 09.02 2018

Coop satser offensivt

Høsten 2019 blir Fv. 17 gjennom Vellamelen historie. Coop Midt-Norge har brukt én million kroner til oppgradering av Prix-butikken. Eieren av Best-stasjonen er usikker på framtida.

Stor trykk på vei og vatn

Det blir fortsatt store investeringen på vei, vatn og avløp i Steinkjer. Her er detaljene for utbygging og utbedring av vei, vatn og avløp i 2018.

Hjemmebygd fremtidshus

Thomas Vådahl snakker med 40 sensorer som styrer alt av lys, varme og alarmer i eneboligen på Skjefte.

Spennende ubehag

I morgen, lørdag, inviterer Studio Blikket til utstillingsåpning med billedkunstneren Tore Magne Gundersen.

Flere får en forsmak av Forsvaret

Bare de siste tre årene har deltakelsen i Steinkjer heimevernsungdom skutt i været. Gruppa med tre ungdommer har vokst til 28, og med flere på venteliste.

Trenger flere frivillige

Mandag åpnet Heggesåsen alpinbakke med fantastiske forhold – og allerede på lørdag arrangeres det første kretsmesterskapet på 25 år.

Et «måndagsbarn» på en lørdagskveld

Svenskenes popyndling Veronica Maggio er klar for Steinkjerfestivalen, og bidrar til skikkelig girl-power på sommerens musikkfest.

Støtteapparatet fungerer

Firebarnsfaren Kidane G. Zemikael har fått fast ansettelse i en hundre prosent stilling på Steinkjer mekaniske AS. Et målrettet arbeid fra Jobbsjansen i Steinkjer har endt bra for alle parter.

Setter seksuelle grenser før russetida

Elever ved Steinkjer videregående tror russetiden byr på mer uønsket seksuell oppmerksomhet og etterlyser tydeligere grensesetting.

Hjelper stappfullt sykehus

Med ekstra sykehussenger og flere dagbehandlinger avlaster DMS Inn-Trøndelag Sykehuset Levanger som sliter med overbelegg i vinter.

torsdag 08.02 2018

Hyppigere p-kontroll

Nye digitale årskort og urskive betyr mer effektiv kontroll av parkeringen, og om kort tid økes antallet trafikkbetjenter.

Nye Sprova sementvare er konkurs

Ingen ansatte mister jobben etter at daglig leder Trude Eldnes måtte gå til skifteretten med Nye Sprova sementvarefabrikk.

Varme erstatter kjemikalier

En nyinvestering på 10 millioner kroner ved Steinkjer kornsilo sikrer mer miljøvennlig produksjon av såkorn til lokale bønder.

Tar kampen mot matsvinn

På Café Hjerterknekten kan du for en billig penge bestille og hente bakst som blir til overs. Slik blir det mindre matsvinn.

tirsdag 06.02 2018

Barneskirenn i sentrum

Lørdag kan de minste skiløperne boltre seg på nylagte løyper på torget og i Rismelen.

Se hvem som kom på frokost!

Statsministeren fikk kortreist og økologisk frokost på Bjerkem, samt en titt inn på Bunadsburet.

fredag 02.02 2018

Stod sykehjem kan bli avviklet

Denne uka ble det klart at aktivitørtilbudet ved sykehjemmet i Stod skal videreføres. Det skal ikke avvikles, som vi skrev forrige uke. Samtidig ble det klart at sykehjemmet i Stod foreslås lagt ned.

Ble frastjålet bankkortet

Ulåste garderober har resultert i tyveribølge i Steinkjerhallen. Ailin Lona Tønne er en av de uheldige som er blitt robbet.

Henger etter digitalt

I løpet av året sender Inn-Trøndelag regnskap og lønn ut 3.760 kommunale giroer til innbyggere i Verran og Steinkjer som har kombinasjonen E-faktura og avtalegiro med sin kommune.

– Steinkjer kirke er en kulturskatt

Fra bjelleklang til klokkeklang

Som vokalist i Bjelleklang fikk han en kjempehit med «Gud! hvor du er deilig». Den er av forståelige grunner ikke med i salmeboka som Frank Øren nå bruker i trosopplæringen som kateket.

Klar for 140 mil på hundeslede

Jens Kvernmo er ikke skvetten: som fersk hundekjører skal han ut på en nærmere tre måneder lang tur med seks hunder.

Utfordringer med kunstgress

Det ligger igjen 2–3 tonn med gummikuler på Guldbergaunet hver vår. Så mye brøytes det vekk fra den fine kunstgressbanen i løpet av en vinter. Hvor mye som spres ute i naturen, ja, det vet ingen.

Varsler økt sykefravær

I årets omsorgsbudsjett stilles det krav om lavere sykefravær, samtidig som det varsles økt sykefravær på grunn av nedbemanning i budsjettet.

torsdag 01.02 2018

På onsdag spiser de ute

Han fikk friluftsinteressen inn med morsmelka, Andreas Vikan Røsæg fra Sunnan. Nå går arven videre til hans barn. Hver onsdag lager de mat ute ved bålplassen sin bak huset, der naboene er velkomne i lag med dem.

Steinkjermartna 9. - 11. august

Tilbake til 80-tallet

Det er lysere morgener, snart er det vår - og plutselig er det Steinkjermartna.

onsdag 31.01 2018

Barnekreftforeningen i Trøndelag fikk kr 27.000 fra Steinkjer skole

Barn hjelper barn

Før jul arrangerte elevene ved Steinkjer skole Desembermarked på torget. De laget mye forskjellig som de solgte til foreldre og andre. Pengene de tjente fikk Barnekreftforeningen i gave fra dem.

tirsdag 30.01 2018

Fikk orgel-vanter i gave

Biskop Herborg Oline Finnset har satt seg det strabasiøse målet å bli godt kjent med alle menighetene og prostiene i Nidaros. I Beitstad fikk hun hjemmestrikkede vanter.

mandag 29.01 2018

Endelig i gang med HUNT 4

Etter suksess med kickoff både på kjøpesenter og pub lørdag, startet HUNT 4 i Steinkjer mandag morgen.

Tre biler kolliderte på Stodvegen

Fv. 763 mellom Steinkjer og Snåsa ble stengt etter trafikkulykke.

fredag 26.01 2018

– Nå mister vi en av de få gledene vi hadde

Snefrid (90) og Sigrunn (86) føler seg veldig lite verdt i samfunnet. Mandagene har de hatt litt trim i lag med en aktivitør. Etterpå har de spilt bingo og spist lunsj i lag. Nå mister de det 1,5 times tilbudet de gledet seg sånn til. Årsaken er at Steinkjer kommune må spare.

Innfordret ca. 252 mill. i 2017

Kreditorforeningen Midt-Norges 37 ansatte i Steinkjer og Trondheim hadde 165.000 saker i 2017. De har hatt en vanvittig vekst av dårlige betalere de siste årene.

Kickoff for HUNT4 i helga

Show og forskerpub skal lokke steinkjerbyggen til å bli med på en ny runde med HUNT.

Byggestart etter 3,5 år

De første planene om en nærings/innovasjonscampus i Steinkjer kom i 2014. Nå er arbeidet med riving, bygging og renovering omsider i gang.

Det negative er positivt i dag

"Siste kampen vårres i Stodhallen her sesongen, kom å hei på oss". Sier Svein Roar Susegg

Norges eldste eliteseriespiller

Småbarnsfar Svein Roar Susegg er Norges eldste eliteseriespiller. I tillegg til jobb trener han fem dager i uka - og er ofte borte på kamp hele helga. Belønningen for det er å betale treningsavgift og jobbe mye på dugnad for klubben. Når håper han på stinn brakke i Stodhallen på årets siste hjemmekamp på lørdag.

«Gud! Hvor du er deilig»

Frank Øren, tidligere vokalist i vokalgruppen Bjelleklang, er ny kateket i Steinkjer og Egge.

Kunstauksjon for nytt orgel

Tre kunstverk av Inger Ramberg Røthe skal bidra til nytt kirkeorgel i Mære kirke.

Sender «Privaten» i retur

Formannskapet sender planen om 70 leiligheter på tomta til Steinkjersannan hotell tilbake med beskjed om at utbygger må visualisere hvordan blokka vil passe med nabolaget.

torsdag 25.01 2018

Rullerock og quickstep

Lange kjoler, korte skjørt, gullsko og hiphop-antrekk. Steinkjer danseklubb leker ikke nyttårsball.

tirsdag 23.01 2018

Klar melding fra "Kjellen"

Kjell "Kjellen" Bigset kommer til Dampsaga 2. februar, og har en oppfordring til steinkjerbyggen!

TNT kommer tilbake

TNT gjør opp for fjorårets avlysning under Steinkjerfestivalen.

mandag 22.01 2018

"Steinkjerfolk" er ei gruppe på Facebook

5.000 medlemmer i dag!

Det er veldig mange Steinkjerpatrioter der ute - som er medlem av Facebook-gruppa "Steinkjerfolk". Der kan man blant annet se både gamle og nye bilder fra Steinkjer. Det er rett og slett ei mangfoldig side fri for reklame.

Høyst tiltrengt utbygging

Steinkjer hagesenter har økt omsetningen med 75 prosent siden 2009. Nå får de omsider mer plass.

fredag 19.01 2018

Skummelt å stole på branntepper

Et brannteppe er ikke i nærheten av å være like effektivt som et brannslokkingsapparat. Det er en av konklusjonene i en fersk og omfattende test av branntepper på det norske markedet.

Rekord-omsetning i Coop

Medeierne i Coop Midt-Norge får i disse dager utbetalt 168 millioner kroner i kjøpeutbytte for 2017.

– Unikt for ei lita bygd

I Sparbu blomstrer jentefotballen. Jentene strømmer til, og det er nesten ingen som slutter. For første gang stiller nå bygda med hele tre 11-erlag i seriespill.

Ville hjem for å overta hjemgården

torsdag 18.01 2018

SHK knuste opprykksrivalen

Opprykksjagede Steinkjer håndballklubb gjorde kort prosess med NTNUI og vant hele 40-13!

Kjent eventyr med ny vri

UL Ognas oppsetning av «Musikalen Snøkvit» på Gildevangen har blitt en fargerik, morsom og underholdende nytolkning av en gammel favoritt.

Gul stolthet

SFK-trener Yngve Sakshaug sier at han kommer til å være en helt annen type som trener enn han i sin tid var som spiller. Heldigvis.

Stas kjører ut middag

To ansatte ved vekstbedriften Stas kjører ut mat fra Steinkjer sentralkjøkken til 80 personer i Steinkjerområdet to ganger per uke. De Stas-ansatte utfører en jobb sentralkjøkkenet selv hadde ganske så mye «gjennomtrekk» på.

Huset med det rare i

Hjemme hos maksimalisten Siw-Line Green i Steinkjer er det minner og personlighet som dekorerer leilighetens mange rom.

Pilot for nasjonal satsing

Steinkjer er pilot for utvikling av en ny nettbasert tjeneste som skal gjøre det lettere for huseiere å tilpasse boligen for alle livsfaser.

Ny storstue for idrett og kultur i sentrum

Mandag signerte Skanska kontrakten om bygging av nye Steinkjer skole, som med ny og større idrettshall, amfi og et spennende uteområde vil bli attraktivt også etter skoletid.

Presteboligen skal leies ut

Den store presteboligen i Stod skal leies ut etter å ha stått tom i 1,5 år. Kirken eier nå kun én prestebolig i Steinkjer kommune, og den ligger i Stod.

Luna fra Steinkjer er en fantastisk "fosterheimsmor"

Norges Dyrehelt er fra Steinkjer. Hun vasker ren hjemmeløse katter

To år gamle Luna fra Steinkjer er den mest omsorgsfulle katta i hele Norge.

tirsdag 16.01 2018

Skolebuss kjørte av vegen i Stod

En skolebuss kjørte av veien ved Berg i Stod tirsdag ettermiddag.

fredag 12.01 2018

Nytt band klare for festivalen

Ogras byr på irsk balkanrock, med en dæsj punk og Tom Waits.

Norges eldste elitespiller

Svein Roar Susegg (41) spiller volleyball på eliteserienivå i tillegg til full jobb.

9

Hansenball på Åsheim i snart 100 år

Det var en gang en baker i Sparbu. Han hadde mange venner uansett stilling og stand. I 1923 inviterte han til et privat ball. Der serverte han sjokolade og boller. Gjestene gikk rundt juletreet og de gikk marsj. Og ballet varte til morgentoget tok de siste ballgjestene med seg hjem.

Konsert til inntekt for restaurering av orgelet i Egge kirke

Starter orgeldugnad

Orgelet i Egge kirke har i mange år vært ustabilt og i dårlig stand. Nå starter et stort orgelprosjekt som skal samle inn 2,2 millioner til restaurering.

Han ville tilbake til Malm og Steinkjer

torsdag 11.01 2018

Inviterer til utveksling

Med 217.000 kroner i støtte fra EUs ungdomsprogram kan unge steinkjerbygg delta på internasjonal utveksling.

Flest klager på strøing

Uvanlig mye snø med påfølgende mildvær har ført til mange timer bak rattet for de mange entreprenørene som står for brøyting og strøing.

Suksess etter sju minutter

Lokale gründere står bak en nasjonal markedsplass for store pengebeløp, og har siden starten i oktober plasser over 400 mill. kroner i bankinnskudd.

Jakter ivrig jeger

En utadvendt og strukturert «villmann» skal få fart på arrangementsbyen Steinkjer.

Siste frist for påmelding

Påmeldingsfristen for Midterfjellrennet går ut i dag.

onsdag 10.01 2018

Rekordmye snø på Byafjellet

Det er bortimot én meter med snø på Bjønnsåsen, som ligger 306 moh. inne på Byafjellet. Det har ikke vært så mye snø på mange år, sier folk som ferdes regelmessig i området.

Sprengt kapasitet på overnatting

Steinkjer skiklubb fikk bestilling på 1.300 senger fra skiforbundet til årets norgesmesterskap for juniorer. I tillegg kommer 400–500 senger til andre. Noen må ligge i Stjørdal, andre i Grong. Mange bor i private hjem i Steinkjer.

Filmselskap slås sammen

Hypervisjon og Gidd Media fusjonerer etter tett samarbeid i flere år.

tirsdag 09.01 2018
28

Stor deltakelse i Beitstadrennet

200 skiløpere fra åtte år og eldre gikk i klassisk stil på Beitstad skistadion lørdag

Forteller om karolinernes dødsmarsj

Svein Karlsen holder foredrag i Steinkjer seniorforum torsdag.

Søker unge talenter

Sparebank1 SMN skal dele ut 600.000 kroner i stipend til unge lokale talent innen nærings- og samfunnsutvikling, idrett og kultur.

mandag 08.01 2018

Får god hjelp fra Grasrotandelen

Steinkjer fotballklubb fikk nærmere 184.000 kroner via Grasrotandelen i 2017, men måtte se seg slått av de som beskytter disse søte små.

fredag 05.01 2018
3

Nå forsvinner skolen bit for bit

Rivearbeidene er i full gang på skoletomta på Sannan.

Skal gå Norge på langs

11. juni tar Arne Olav Øksnes på seg joggeskoene samtidig som han monterer en tung sekk på ryggen sin, og en litt lettere sekk på hunden Veras rygg. Sammen skal de to gå fra Lindesnes til Nordkapp. 15. oktober skal han være tilbake på jobb.

Underholdende klabblag

Liker man komedier med høy trekkspillfaktor, er det verdt å ta turen til Åsheim i Sparbu for å se Sparbu Teaterlags versjon av «Bønder i solnedgang».

Noen slutter, andre satser

Denne uka ble det klart at gatekjøkkenet Go og Mætt i Steinkjer sentrum stenger dørene. På motsatt side av gata åpner Mintage dørene.

Kan bli aktuelt å rive

Steinkjer kommune venter nå på anbefaling fra arkitekt på om det gamle NRK-bygget skal rives eller bygges om når det skal bli barnehage der.

Kutt i penger til leirskole

Rådmannen forslo mer penger til leirskole for å få slutt på innsamling av penger, men satsingen ble kuttet av politikerne.

Vil få klart svar om hotell

Nye Trøndelag med Steinkjer som fylkeshovedstad er et faktum. Nå jobbes det med å sikre Steinkjers nye posisjon for fremtiden – da er økt hotellkapasitet avgjørende.

torsdag 04.01 2018

Tilbake etter 28 år i Tyskland

Ny steinkjerkrim i vente

Krimboka «Gille» ble en suksessdebut for Ulf Bertil Sende. Boka er utsolgt flere steder og nye bøker er like rundt hjørnet.

Smart Norway kjøper JOBBiT

Smart Norway tar over JOBBiT etter selv å ha vært flittig bruker av rekrutteringstjenesten.